Otkrivamo: Znate li kada je pravo vreme da počnete sa korišćenjem krema protiv bora?

Počnite na vreme.

Koža lica je ta koja nepogrešivo oslikava naš stil života i životne navike pa joj je potrebno posvetiti više pažnje kako bi se što duže zadržao njen mladoliki izgled.

Ali, često u svojoj nezi lica zaboravimo na “neprijatelje” naše kože- bore, koje se pojave kada ih najmanje očekujemo!

Ako ste mislili kako bore ne bi trebalo da budu predmet vašeg interesovanja jer trenutno uživate u najboljim godinama, možda vas iznenadi činjenica da se one mogu pojaviti i mnogo ranije nego što ste ih očekivali.

Kao i kod svakog dolaska nenajavljenog gosta, tako i bore u nama izazivaju određenu frustraciju, a ovi prvi znaci starenja mogu se pojaviti u trenutku kada se osećamo kao da smo tek počeli da živimo i najčešće se pojavljuju na području oko očiju.

devojka

devojkaFoto: Profimedia

Iako su bore poslednje što jedna mlada žena želi da vidi na svome licu, one se javljaju kao posledica gubitka elastičnosti i tonusa kože. Ali, taj ishod možete ublažiti pravilnom negom lica koja mora krenuti na vreme!

Zato, ne čekajte prve bore na svome licu da bi u svoju bjuti rutinu uključili preparate koji će preuzeti na sebe bitku protiv bora, već vodeći se onom poznatom ‘bolje sprečiti, nego lečiti’ u svojoj 26-toj godini krenite s negom i odložite njihov dolazak.

U kasnijim dvadesetima dve kreme su potrebne kako bste  odložili nastanak bora na vašem licu, pa koristite hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom tokom cele godine i hranjivu noćnu kremu koja će dodatno nahraniti vašu kožu i održati njnu elastičnost.

Preuzeto: Srbija Danas