Otvara se Kancelarija za preduzetništvo

Sporazum o  poslovno-tehničkoj saradnji  grada Sombora i Regionalne privredne komore Zapadnobačkog upravnog okruga, potpisali su gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i vršilac dužnosti direktora RPK  Zapadnobačkog upravnog okruga Zoran Bulatović.

Potpisivanjem  Sporazuma, prema rečima  gradonačelnice, doprineće se povećanju  i poboljšanju  privredno-ekonomskog ambijenta u gradu Somboru.

„Sporazum  ima za cilj da se sa  privrednom komorom na odgovarajući način uspostavi bolja saradnja, bolja razmena informacija, da se na zajednički, konstruktivan način pristupa pre svega privredi i privrednim problemima i pitanjima ekonomskog i privrednog  razvoja.  Ključno za zaključenje ovog Sporazuma  jeste  uspostavljanje  kancelarije  za razvoj preduzetništva i šalter za privrednike  u okviru Gradske uprave. Šalter za preduzetnike omogućiće  ne samo bolju informisanost i komunikaciju, nego   i odgovarajuću podršku kako preduzetnicima, tako i privredi uopšte, a zahvaljujući potencijalima grada Sombora i RPK koja deluje na našoj teritoriji“ , kazala je gradonačelnica.

Zoran Bulatović je istakao da je lepa saradnja između lokalne samouprave i komore dovela  do  potpisivanja  sporazuma.

„Naišli smo na razumevanje gradonačelnice koja je uvažila inicijativu Privredne komore Srbije – RPK Zapadnobačkog upravnog okruga da se potpisivanjem sporazuma   doprinese  stvaranju boljeg ambijenta, boljoj  informisanosti  privrede o svim mogućim benefitima. Šalter za preduzetnike olakšaće rad preduzetnika u kontekstu otvaranja firmi, upoznavanja sa zakonskim normama i benefitima, poreskim olakšicama i u drugim situacijama. Ovaj sporazum predstavlja verifikaciju prethodne dobre saradnje i osnovu za još bolju buduću saradnju“, istakao je Bulatović.

Izvor: sombor.rs