fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Otvaranje bijenalne izložbe „Likovna jesen 2018“

Pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate svečano otvaranje izložbe BIJENALE LIKOVNA JESEN 2018, koje će biti upriličeno u petak, 28. septembra, u 13 časova, u Galeriji savremene umetnosti Gradskog muzeja Sombor.

Bijenalna izložba LIKOVNA JESEN, kako u početku, tako i danas, ima za svoj osnovni cilj da predstavi domete na savremenoj likovnoj sceni. Okvirni koncept selektorskih izbora je da na osnovama slikarstva pronađu one relevantne forme koje ukazuju na proces preispitivanja mogućnosti slikarstva, različitost autorskih pozicija i poetika.

Selektori BIJENALA LIKOVNA JESEN 2018 Sava Stepanov, Dragan Stojkov i Dušan Savić svojim odabirom predstavljaju autore, mahom mlađe generacije, aktere slikarstva, koji su u konstantnoj potrazi za prepoznatljivom samosvojnošću u domenu slike.

Poseban karakter izložbe čini učešće autora Street art-a čiji će radovi biti realizovani neposredno pred otvaranje izložbe i koji će činiti celinu sa postavkom u Galeriji savremene umetnosti Gradskog muzeja.

U okviru manifestacije LIKOVNA JESEN 2018, u Galeriji Kulturnog centra biće otvorena izložba „Akteri modernosti i modernizma (1951 – 1962)“ iz kolekcije Đure Popovića iz Novog Sada.

BIJENALE LIKOVNA JESEN 2018 realizuje se u Galeriji savremene umetnosti Gradskog muzeja Sombor, Galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor i na trgu Koster Trifkovića u Somboru od 28. 9. 2018.godine.

Izvor: Kulturni centar Laza Kostić

Tagovi:
Pročitajte još: