Otvaranjem izložbe “U susret festivalu” otvoren III Somborski filmski festival

Izložba pod nazivom „U susret festivalu“ zvanično je otvorena u četvrtak, 25. juna 2020. godine na platou ispred Županije. Na izložbi su predstavljeni plakati filmova koji će učestvovati na trećem Somborskom filmskom festivalu, kao i fotografije sa setova filmova koji čine glavnu selekciju festivala.

Prisutne je pozdravila direktorka Somborskog filmskog festivala Vesna Šašić i ovom prilikom pozvala sve prisutne da dođu na filmski festival, koji će trajati od 10. do 13. jula.

Otvaranje izložbe koja najavljuje treće izdanje Somborskog filmskog festivala, pratio je muzički program u izvođenju benda „Barrique“, a publika je imala priliku da čuje muzičke numere iz kultnih domaćih filmova.

Treće izdanje Somborskog filmskog festivala, biće otvoreno u petak 10. jula od 20 časova u Atrijumu Gradske kuće.

Publika će u okviru glavnog programa, koji se prikazuje u Atrijumu Gradske kuće, imati priliku da vidi savremena domaća kinematografska ostvarenja i koprodukcije – „Hotel Beograd”, „Ajvar”, „Otac”, „Uprkos magli” i „Realna priča”. U okviru selekcije Kultni klasici, koja će se prikazivati u Kabareu Narodnog pozorišta Sombor, biće prikazani legendarni filmovi „Varljivo leto ‘68”, „Specijalno vaspitanje” i „Nacionalna klasa”. Filmovi iz programa Panorama švedskog filma „Brit-Mari je bila tu” i „Sune vs Sune” i Nostalgija „Žućko – Priča o Radivoju Koraću” biće prikazani u Dvorištu Županije. Pre zvaničnog početka festivala, 8. i 9. jula u Atrijumu Gradske kuće, biće prikazani filmovi za decu „Petar Pan i magična knjiga Nedođije“ i „Cvrle: nikad ne letiš sam“.

U okviru Somborskog filmskog festivala biće dodeljene nagrade Ernest Bošnjak za najbolji film, glumca i glumicu, kao i Specijalni Ernest za dosadašnji i budući doprinos filmovima.