Otvoren 27. Pozorišni maraton

U četvrtak 13. juna u Narodnom pozorištu Sombor je otvoren dvadeset sedmi Pozorišni maraton. Festival u slavu pozorišta, glumaca i publike trajaće do subote, a posetioci će videti trinaest predstava.

„Trka može da počne. Imamo naša trkačka glumačka grla. Navijajte. Navucite šešire i uživajte Festival je otvoren“. rekla je poznata srpska glumica Mira Banjac koja je zvanično otvorila dvadeset sedmi Pozorišni maraton, koji se ove godine održava pod sloganom: Liberte Egalite Fraternite. Sloboda, Jednakost, Bratstvo su neprolazne vrednosti kojima moramo svakodnevno težiti, poručuju glumci.

Narodno pozorište Sombor pozorišnu sezonu od 1993. godine završava Festivalom Pozorišni maraton. Danonoćno, jedna za drugom, igraju se predstave somborskog pozorišta i predstave gostujućih pozorišta i pozorišnih grupa iz zemlje i inostranstva, studenata dramskih fakulteta, a održavaju se i radionice. Maraton prate programi poput promocija knjiga, koncerata, tribina, izložbi, sa gostima iz zemlje i inostranstva.

Prve festivalske večeri publika, među kojima je bila i gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović sa saradnicima, je videla „Petrijin venac“ u izvođenju Ateljea 212 sa sjajnom glumačkom ekipom: Milicom Mihajlović, Tihomirom Stanićem, Igorom Đorđevićem, Branislavom Zeremskim, Isidorom Minić i mladima Martom Bjelicom i Jovanom Gavrilović. Viđen je i autorski projekat Radoslava Milenkovića „Striptiz“ i predstava „Animals“ u izvođenju kruševačkog pozorišta. Pozorišni maraton traje do subote, a zatvara ga somborsko pozorište predstavom „Tenor na zajam.“

Poslovi informisanja i odnosi s javnošću