Otvoren dunavski eko park u Apatinu

Povodom proslave Međunarodnog Dana Dunava, u Apatinu svečano je otvoren Dunavski eko park. Ovaj park jedan je od sedam eko parkova koje Coca-Cola Sistem poklanja građanima Srbije, kao nastavak inicijative očuvanja vodnih resursa.
Izgrađen je u skladu sa visokim ekološkim standardima i predstavlja jedinstven prostor u kome će građani moći da se odmaraju, ali i edukuju o značaju zaštite sliva Dunava, vodnih resursa i očuvanju životne sredine uopšte. Uz solarno led osvetljenje, u parku se nalazi i dečiji plato, klupa koja svojim oblikom simbolizuje tok Dunava kao i kutak za odlaganje otpada za reciklažu.

„Nakon izgradnje parkova u Novom Sadu i Somboru sa velikom radošću otvaramo park u Apatinu. Verujemo da će i u ovom gradu park postati mesto druženja za najmlađe, kao i da će inspirisati posetioce da dodatno doprinesu očuvanju životne sredine, čemu smo i mi kao kompanija posvećeni“, izjavila je Jovana Tufegdžić, predstavnik Coca-Cola Sistema u Srbiji.

U želji da dodatno motiviše građane da uživaju u predivnom ambijentu ove najveće domaće reke, Coca-Cola Sistem organizovao je večernju projekciju filma „U divljni“.

Park je izgrađen u saradnji sa Upravom grada, NALED-om i Svetskim fondom za prirodu (WWF). Coca-Cola sistem u Srbiji tradicionalno organizuje Međunarodni Dan Dunava u saradnji sa Republičkom direkcijom za vode i brojnim partnerima iz nevladinog sektora, u cilju podizanja svesti o očuvanje jedne od najvećih evropskih reka.