Otvoren Međunarodni festival cveća u Somboru

RAVANGRADSKA CVETNA PROMENADA

Defileom mažoretkinja iz Sonte, potom i pozdravnom reči Đure Todorića, direktora Turističke organizacije Sombora, danas u podne u Ulici Kralja Petra prvog, otvoren je jubilarni 10. Međunarodni festival cveća, koji će trajati do sve nedelje, 29. aprila.

Uz učešće izlagača iz Srbije kao i gostiju iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, glavna somborska ulica zašarenila se od raznobojnog  cveća, biljaka svih vrsta i prateće opreme, izloženih na  brojnim štandovima. Nude se i raznovrsne saksije, sredstva za zaštitu bilja,  sadnice, semenje, zemlja za cveće, ukrasi za bašte, ostale potrepštine za  hortikulturu…

Predstavljena su i udruženja starih zanata, kao i ona koja se bave izradom ručnih radova i suvenira, tako da se uz prateću opremu, na Festivalu mogu pronaći i rukotvorine, ručno rađeni nakit, proizvodi od meda, kolači i slatkiši, mnogo toga drugog.

-Odziv je najbolji do sada i manifestacija je dostigla nivo najveće te vrste na  Balkanu. Imamo oko 300 izlagača, mnogi još pristižu. Dolaze ljudi od Vranja do Subotice. Imamo 4 uvozničke kuće koje zastupaju Holanđane i pojedinačne goste iz BiH i Hrvatske, priča Dušan Kontić, glavni organizator Festivala, dodajući da je namera i prezentacija somborskog Udruženje žena i starih zanata.

Pokrovitelji manifestacije su Skupština grada Sombora, JKP “Zelenilo” Sombor, JKP “Prostor” Sombor, Turistička organizacija grada Sombora, MZ “Venac” i Kafe “Centar”.

Izvor: JKP Zelenilo Sombor