Otvoren punkt za vakcinaciju u Kruščiću

Juče je u Kruščiću u zdravstvenoj ambulanti Doma zdravlja Kula otvoren punkt za vakcinaciju protiv korona virusa. Kruščićani koji su se prijavili preko portala eUprava, ali i oni bez prethodnog najavljivanja, imali su priliku da dobiju kinesku vakcinu. Na punktu smo zatekli i predsednika opštine Kula Damjana Miljanića, koji je najavio otvaranje punktova i u ostalim naseljenim mestima u zavisnosti od potrebe.

-Vakcinacija se u kulskoj opštini odvija odlično. Veliki broj građana je prijavljen. Otvaranjem punkta u Kruščiću želja nam je bila da omogućimo građanima Kruščića da se vakcinišu u svom mestu, jer ovo mesto je u odnosu na druga mesta u kulskoj opštini najudaljenije od Kule. Na ovaj način će i oni građani koji nisu mogli iz nekog razloga da dođu u Kulu, a žele da se vakcinišu to moći da urade u Zdravstvenoj ambulanti u Kruščiću.
Jedini način da se borimo protiv pandemije korona virusa jeste da se vakcinišemo. To je najbrži put da zemlja izađe iz ovog problema i da ljudi i privreda počnu normalno da funkcionišu. Nadam se, kao što je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao, da ćemo za mesec ili dva uspeti da budemo jedna od malobrojnih zemalja koja je pobedila korona virus i vratila se normalnom životu.

Trudićemo se da i u narednom periodu obezbedimo dovoljan broj vakcina kako bi i u drugim naseljenim mestima formirali ovakve punktove. Moram da istaknem da nisu samo vakcine potrebne, potrebni su nam i zdravstveni radnici, jer Dom zdravlja, redovna zdravstvena služba, kovid ambulanta, punkt za vakcinaciju u Kuli zahteva veći broj i veliko angažovanje medicinskog osoblja što je jedan od razloga zašto ne otvaramo punktove za vakcinaciju u svim naseljenim mestima. I pored toga zdravstveni sistem u kulskoj opštini funkcioniše dobro. U narednom periodu ćemo pokušati da izbalansirano probleme u vezi ljudskih resursa i količine vakcina koje dobijamo, pa da dođemo u svako naseljeno mesto i do brojke od preko 10 hiljada vakcinisanih u opštini Kula, rekao je Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula.

Podsetimo da je do sada radio samo punkt za vakcinaciju u Kuli, koji se odnedavno nalazi u prostorijama Omladinskog doma, u Ulici Đure Strugara 54.