Otvoren punkt za vakcinaciju u Ruskom Krsturu

Danas je u Ruskom Krsturu u zdravstvenoj ambulanti Doma zdravlja Kula otvoren punkt za vakcinaciju protiv korona virusa. Ruskokrsturčani koji su se prijavili preko Mesne zajednice, njih oko 240, imaju priliku da dobiju Fajzer vakcinu. Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić bio je na otvaranju punkta u Ruskom Krsturu i tom prilikom najavio otvaranje punktova i u ostalim naseljenim mestima u zavisnosti od potrebe.

-Trudimo se da u svakom naseljenom mestu približimo građanima proces vakcinacije i da oni ljudi koji nisu iz nekog razloga u mogućnosti da dođu u Kulu da se vakcinišu u svom mestu. Pre svega, mislim na naše najstarije sugrađane. Danas u Ruskom Krsturu ima više od dve stotine prijavljenih za vakcinu Fajzer. U Kuli se vakcinacija danas obavlja vakcinom Sputnjik bez zakazivanja, a u narednom periodu očekujemo da vakcinacija bude intezivnija, jer treba da stigne oko hiljadu kineskih vakcina u našu opštinu. Otvorićemo punktove u Crvenki, Sivcu i Liparu. Po potrebi ćemo otvarati ponovo punktove i u drugim naseljenim mestima, odnosno, Kruščiću i Ruskom Krsturu. Cilj nam je da kulska opština što pre dostigne broj vakcinisanih koji bi bio zadovoljavajući i koji bi zaštitio građane od korona virusa.

Beležimo trend pada novozaraženih, to su dobre vesti i ukazuju nam na to da ako nastavimo ovim tempom vakcinaciju, uz poštovanje epidemioloških mera, ubrzo ćemo izaći iz vanredne situacije u kojoj se trenutno nalazi opština Kula, rekao je predsednik opštine Damjan Miljanić.

U saradnji sa Domom zdravlja Kula organizaciju današnje vakcinacije u Ruskom Krsturu pomogla je Mesna zajednica. Mihajlo Pašo, sekretar MZ Ruski Krstur ističe da je interesovanje građana proteklih dana bilo veoma veliko, što potvrđuje i veliki broj građana koji dolazi na punkt.

-Potrudili smo se da do svakog stanovnika dođe informacija o mogućnosti vakcinacije. Prijavilo se više od 240 građana Ruskog Krstura, koji žele da prime Fajzerovu vakcinu. Vakcinaciija je počela na vreme u 9,00 časova kako smo najavili, i sve funkcioniše prema planu, rekao je sekretar Pašo.
Podsetimo da su nedavno i građani naseljenog mesta Kruščić imali priliku da se vakcinišu u svom mestu, kao i da je danas, 25. aprila na vakcinalnom punktu u prostorijama Omladinskog doma, u Ulici Đure Strugara 54 u Kuli „Dan otvorenih vrata“ i da će svi građani, koji to žele moći da se vakcinišu ruskom vakcinom.