Otvorena ekspozitura banke Poštanska štedionica u Apatinu

Banka Poštanska štedionica otvorila je danas novu ekspozituru u Apatinu na trgu Nikola Tesla, a svečanom činu otvaranja pored brojnih građana i dece koja su za ovu priliku izradila kasice prasice prisustvovali su predsednik opštine Apatin Milan Škrbić, predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica mr Bojan Kekić i direktor regionalnog centra Novi Sad Banke Poštanska štedionica Desimir Blašković.

– Poštovani prijatelji hvala vam što ste došli danas u Apatin. Dugo smo najavljivali otvaranje Banke Poštanska štedionice, jedine srpske banke mislim da je to važno napomenuti. Želim da se zahvalim ovim ljudima što su nam omogućili da danas prisustvujemo otvaranju srpske banke koja će verujem sa svojom ponudama biti jedna od najkonkurentnijih na tržištu u Apatinu.- rekao je predsednik opštine Apatin Milan Škrbić i dodao da je veoma ponosan na mališane što su bili kreativni i napravili 22 kasice koje su učestvovale u vrednoj nagradnoj igri Poštanske štedionice- poručio je Škrbić.

Predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica mr Bojan Kekić zahvalio se predsedniku opštine Apatin na dobrodošlici i podršci lokalne samouprave. On je istakao da je u prethodne tri godine ovo akcionarsko društvo prošlo kroz period reorganizacije i sabilizacije i da nisu banka koja isključivo juri za profitnom.

-Želim da vam se zahvalim na ovakvom dočeku, naročito najmlađima jer ovako toplu dobrodošlicu nismo imali nigde. Mi smo domaća, srpska banka, koja se u poslednje vreme širi, a otvaranjem ove ekspoziture otvorili smo jubilarnu 160 ekspozituru Poštansku štedionicu.- rekao je Kekić.

Kekić je govorio i o Dina poslovnoj kartici koja omogućava kupovinu u velikim trgovinskim lancima kupovinu na šest meseci bez ikakve kamate, a sa velikim ponosom je govorio i o naknadi za čuvanje i realizaciju čekova koja je kako on tvrdi u Poštanskim štedionicama najpovoljnija u državi.

-Ono što je novina za penzionere je to da će u narednom periodu preko “dina” kartice, korisnici koji imaju tekuće račune moći u pojedinim trgovisnkim lancima zahvaljujući NBS da kupuju robu na šest rata bez kamate, poručio je Kekić, dodavši da su penzioneri mogli da podižu penziju u Banci pet dana unapred, a da će sada moći to da urade sedam dana unapred.

Direktor regionalnog centra Novi Sad Banke Poštanska štedionica Desimir Blašković je pozdravio okupljene građane i zahvalio se predsedniku opštine Apoatin Milanu Škrbiću, kao i predsedniku izvršnog odbora Poštanske štedionice Bojanu Kekiću.

-Ovo je naša 43. ekspozitura na teritoriji Vojvodine i sa ovim smo postali prisutni u svim jedinicama lokalne samouprave u Zapadno-Bačkom okrugu. U poslednje dve godine mnogo smo se razvijali, i u Vojvodini smo otvorili 17 novih poslovnica, a na celoj teritoriji nismo prisutni u samo jednoj opštini – izjavio je Desimir Blašković.

Blašković je dodao da je krajnji cilj dostupnost svima i najavio otvaranje ekspozitura u Inđiji, Kuli i Sremskim Karlovcima. Tako veliku mrežu prati i bogata ponuda usluga u šta će od danas moći da se uvere i Apatinci, poručio je Blašković.

Povodom otvaranja ekspoziture u Apatinu organizovana je i nagrada igra za najmlađe u kojoj su svi mališani koji su učestvovali svojim kreativnim idejama kasice prasice nagrađeni sa po dve hiljade dinara a najkreativniji Danica Marković Luka Krsman Kršić i Koštana Babić sa po sedam, pet i tri hiljade dinara. Nagrade je uručio predsednik opštine Apatin Milan Škrbić.

Izvor: Radio Dunav