fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Otvorena nova prodavnica LAG „Srce Bačke“ u Novom Sadu

Nenad Ivanišević

Na popularnoj novosadskoj lokaciji, kod Riblje pijace u Novom Sadu, otvorena je nova prodavnica LAG „Iz srca Bačke“. Novosađani su imali priliku da se upoznaju sa proizvodima lokalnih proizvođača koji će im ubuduće biti na dohvat ruke. Otvaranju je prisustvovao pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, koga je kroz prodavnicu sproveo menadžer LAG „Srce Bačke“, Bojan Kovač.

Kovač je istakao da opština Kula već punih pet godina podržava Lokalnu akcionu grupu, ali i da se sredstva crpe zahvaljujući konkursima pokrajinskih sekretarijata, a sve u cilju podrške lokalnim proizvođačima. Prema njegovim rečima, u Srbiji trenutno postoji više od 20 lokalnih akcionih grupa, koje funkcionišu po istom ili sličnom principu, te je za naredni period planirano njihovo umrežavanje.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, istakao je da je ova prodavnica jedna od budućih turističkih atrakcija Novog Sada, kao i da je ideja da na predstojećem Sajmu poljoprivrede jedan dan bude posvećen lokalnim akcionim grupama.

Ivanišević je ovom prilikom najavio i raspisivanje Konkursa za podršku socijalnim preduzećima, kako bi što veći broj preduzeća dobio podršku.

Tagovi:
Pročitajte još: