Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Ova eterična ulja pomažu oporavku kože nakon sunčanja

etericna ulja

Leto bez opekotina je kao utopijska bajka sa srećnim krajem. Čak i ako redovno stavljamo kreme i ostajemo u hladovini, može se dogoditi da sunčevi zraci sagore našu kožu. Na svu sreću, opekotine koje se pojavljuju na koži, uz upotrebu eteričnih ulja mogu mnogo brže proći.

Eterična ulja mogu biti korisna u ublažavanju opeklina od sunca i pomoći koži da se oporavi. Primera radi, ulje lavande ima umirujuće svojstvo koje može smanjiti crvenilo i iritaciju kože, dok je ulje čajevca poznato po svojim antibakterijskim i protivupalnim svojstvima te može pomoći u sprečavanju infekcija na oštećenoj koži.

Pri upotrebi esencijalnih ulja za opekotine od sunca, važno je prvo razblažiti ih nosačem poput kokosovog ili bademovog ulja kako bi se izbegla iritacija kože.

Ulje lavande

Eterično ulje lavande ima mnogo pozitivnih isceljujućih efekata. Sastav esencijalnog ulja dezinfikuje oštećenu kožu i deluje protiv upale, što ubrzava proces zarastanja i regeneracije.

Ulje peperminta

Eterično ulje peperminta hladi i osvežava kožu. Omogućava trenutno otklanjanje bola, kožu omekšava, hladi i sprečava njeno dalje sušenje. Možemo ga primeniti direktno na opekotine.

Ulje kamilice

Eterično ulje kamilice smatra se pravim lekom jer sadrži veliku količinu antioksidanata. Koristi se za različite probleme kože, od opekotina do rana. Deluje protivupalno i antibakterijski, omekšava kožu i ubrzava zarastanje rana.

Ulje eukaliptusa

Eterično ulje eukaliptusa takođe hladi i deluje protivupalno. Nakon upotrebe, odmah kreće proces regeneracije kože. Zbog svojih antibakterijskih svojstava štiti kožu od mogućih infekcija.

Ulje pelargonije

Eterično ulje pelargonije koristi se za mnogo manje kožne probleme, kao i za ublažavanje opekotina. Terapijski efekti koje sadrži i antibakterijski sastav olakšavaju bol i ubrzavaju regeneraciju kože.

Tagovi:
Pročitajte još: