Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Ovo je 7 najboljih fudbalskih igrica svih vremena

…bar kada je Sony PlayStation 2 u pitanju. Šta vi mislite o ovim izborom?

Prisetimo se samo… Novogodišnji praznici, okićena jelka ispod koje vire pokloni. Među njima je i jedna četvrtasta kutija koja privlači pažnju izgledom i veličinom. A onda sledi oduševljenje, nakon što skinemo ukrasni papir i ugledamo ispunjenje svojih dojučerašnjih snova – Sony PlayStation 2!

Za mnoge današnje 20-godišnjake i 30-godišnjake, PlayStation 2 je asocijacija na bežanje sa časova, izbegavanje i odlaganje obaveza kako bi sami ili sa društvom odigrali nekoliko utakmica (ili kompletan turnir) omiljene fudbalske simulacije. Koje su tačno simulacije u pitanju?

Sajt 90min.com napravio je listu od 7 najpopularnijih fudbalskih video igara za PlayStation 2, koji je upravo proslavio 20 godina od izlaska.

FIFA 2005

B/R Football@brfootball

🎮

Happy birthday to @MorientesNo9—one of the stars of the FIFA 2005 cover

Погледај слику на Твитеру

1.51009:47 – 5. апр 2019.Употреба информација и политика приватности у Твитер огласима260 људи прича(ју) о овоме

Od 14 FIFA izdanja koja su se pojavila za ovu platformu, najbolja je FIFA 2005. Najpre, da se pozabavimo omotom. Patrik Vijera, u redu. Andrej Ševčenko, naravno, fudbalerčina! Fernando Morijentes…

Zatim, slobodni udarci. FIFA 2005 je dozvoljavala postizanje golova šutiranjem “iz kolena”, pre nego što je to Kristijano Ronaldo popularizovao. Ova verzija igre je predstavila i čuveni mod “Karijere”, zbog čega nije nimalo čudno zašto se našla na ovoj listi.

Pro Evolution 6

Keith Ó Gealbháin@KeithGalvin

The greatest video game character of all time is Adriano from Pro Evo 6.

Погледај слику на Твитеру

913:17 – 20. окт 2018.Употреба информација и политика приватности у Твитер огласимаПогледај друге твитове корисника Keith Ó Gealbháin

Sledi veliki rival FIFA. Možda EA Sports jeste imao sve licence, ali njihov najveći rival je imao igrivu i šarmantnu arkadnu simulaciju koju su zavoleli milioni. Konami je 2006. godine objavio PES 6 – jednu od najvećih fudbalskih igara ikada napravljenih.

Adriano i Džon Teri našli su se na omotu, mada je Brazilac bio taj koji je dobio legendarni status zahvaljujući ludačkim ocenama. Snaga šuta – 99, ubrzanje – 90, balans – 98, učinili su ga skoro nezaustavljivim.

Zatim, tu je bila čuvena Master liga, u kojoj preuzimate klub sa izmišljenim igračima (Kastolo, Dodo, Minanda), i onda pokušavate da klub podignete sa dna i od njega napravite šampionsku ekipu.

LMA Manager 2007

90s Football@90sfootball

LMA Manager, 1999-2007. Gone but not forgotten. #BringBackLMA

Погледај слику на Твитеру

6721:40 – 20. јан 2015.Употреба информација и политика приватности у Твитер огласима99 људи прича(ју) о овоме

Poslednja inkarnacija sjajnog serijala, LMA Manager 2007 predstavljala opušteniju simulaciju u poređenju sa ultra realističnim Football Manager igrama. Nakon što sastavite svoj tim, mogli ste ga posmatrati kako se takmiči u iznenađujuće impresivnom 3D prikazu utakmica.

Elitni mod igre dozvoljavao je stvaranje sopstvenog kluba. Nakon što biste odabrali lokaciju za svoj klub, dizajnirali grb i stadion, prešli biste na pravljenje menadžera po sopstvenom liku. Na kraju, čuveni draft. Dobili biste fiksni budžet sa kojim ste mogli da raspolažete, i dovedete apsolutno bilo kog igrača kojeg želite.

FIFA Street

retrotech@retrotechinfo

Fifa Street on PS2 #playstation2 #playstation2games #ps2games #playstation2slimhttp://www.retrotech.info/sony/ps2/fifa-street-on-ps2-playstation2-playstation2games-ps2games-playstation2slim/ …

Погледај слику на Твитеру

11:33 – 31. мар 2017.Употреба информација и политика приватности у Твитер огласимаПогледај друге твитове корисника retrotech

Zamislite igricu u kojoj “rainbow flick” driblingom prebacujete loptu preko Kevina Kilbejna, pre nego što je ispalite iz poluvolej ka golu i pocepate mrežu – na sred ulica Ria de Žaneira. Takva igra postoji i zove se FIFA Street. U ovom ludom svetu, pobednika ne određuju golovi, nego fudbalsko umeće i osobine, i što su poduhvati zahtevniji, to bolje.

Jedan od modova igre omogućavao je dizajniranje opreme u kojoj će vaš tim nastupati, pružajući na taj način prostor za ambiciozne modne dizajnere da se izraze, a sve to dok su “makazicama” ubacivali nekoliko lopti u gornji desni ugao gola.

UEFA Euro 2004

Navijačima Engleske su srca slomljena posle četvrtfinalne utakmice sa Portugalom, ali srećom po njih, ova igra je pružala priliku za osvetu. Na primer, mogli su klizećim startom sa dve noge (s leđa!) da ruše Kristijana Ronalda sve dok ne dobiju toliko crvenih kartona, da se utakmica prekida. Ova metoda je, donekle, pomagala da se traume sa Evropskog prvenstva zaborave… I to ne samo Englezima.

Igra je u osnovi bila preoblikovana verzija FIFA 2004, ali razni dodaci poput novih timova, nacija, navijačkih pesama i grafičkih iznenađenja omogućili su da dobro prođe kao samostalna igra.

Let’s Make a Soccer Team

Golden FM@Golden_FM · 19. авг 2018.

Which series was your gateway into Football Management games?39%Championship Manager42%Football Manager15%LMA Manager4%Other1.714 гласа•Коначни резултат

SOGG@SOGGplaysFM

For me, even more left field. It was ‘Let’s Make a Soccer Team’ on ps2 produced by sega. You were the owner of a team and controlled a lot of aspects of the club. It’s a great game and I put so many hours into it

Погледај слику на Твитеру

02:48 – 20. авг 2018.Употреба информација и политика приватности у Твитер огласимаПогледај друге твитове корисника SOGG

Da li se iko uopšte seća ove igre?

U ovoj polu RPG, polu fudbalskoj simulaciji, vi ste vlasnik kluba koji je promovisan u viši rang takmičenja u zemlji koju odaberete. Pre samog početka, birate ime kluba, dizajn dresova i klupskog sekretara. Ne i menadžera (?).

U pitanju je vrlo teška igra koja sadrži dosta uobičajenih fudbalskih stvari, ali i zanimljive priče koje se pojavljuju tokom igre. Teška, da, jer je moguće da dobijete otkaz ako, na primer, ne pobedite rivala u gradskom derbiju!

Sven Goran Eriksson World Challenge

Ne dozvolite da vas ime prevari, ovo nije simulacija života Šveđanina gde morate izbegavati paparace dok lutate po gradu od ljubavnice do ljubavnice. Izaberite jedan od mnogih nelicenciranih nacionalnih timova i pokušajte da džojstikom ne gađate zid jer postajete sve besniji zbog loše igrivosti.

Ipak, to je Sven, glavom i bradom – na omotu, pa dobija 10/10.

(Telegraf.rs/G.S.)

Tagovi:
Pročitajte još: