Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Ovo je najskuplja venčanica u Srbiji, košta pravo malo bogatstvo i većina može samo da je sanja: Ovu sumu najčešće izdavaju Srpkinje za haljinu iz snova

Mlada

Gotovo da ne postoji žena koja nije mašta o svom venčanju kada je bila mala, dobro, ne baš o venčanju, više o venčanicu i osećaju da će biti princeza na jedan dan. Princeza kroj, sirena kroj, krinoline, spuštena ramena, veo, tijare, čipka, cirkoni – sve ove stvari se motaju budućoj mladi po glavi dok ne nađe onu pravu u kojoj će izgovoriti sudbonosno “da”.

Međutim, kao male nismo ni slutile da zapravo treba izdvojiti lepu sumu novca na venčanicu. Iako je nekada bilo normalno da žena kupi svoju venčanicu, danas su cene otišle nebu pod oblake, te ih mlade uglavnom iznajmljuju.

S obzirom na to da je sezona svadbi u punom jeku, umesto vas smo pozvali nekoliko salona u Beogradu i pitali ih za cenu iznajmljivanja venčanica.

Cene od 550 evra

U salonu “Odiva” su nam rekli da cene iznajmljivanja idu od 550 evra, a da je najskuplja venečanica koju imaju košta 2.500 evra.

“Naravno, ukoliko se mlada oduči da kupi venčanicu, cena je veća, ali uglavnom biraju da iznajme”, rečeno nam je iz salona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Venčanice ODIVA (@vencaniceodiva)

U salonu “Pepeljuga” su nešto drugačije cene, te je najskuplja venčanica za iznajmljivanje košta 1.200 evra.

“Kada je reč o najtraženijim modelima, devojke najčešće biraju sirena kroj ili krinolinu. Spuštena ramena su takođe u trendu, pa i njih biraju, kao i korsete. S obzirom na to da mladi često biraju i svadbe u prirodi, na plaži, postoje i venčanice-haljine čija cena se kreće oko 200 do 400 evra“, kazali su.

Zaposleni u salonu “Dar” su istakli da se mlade najčešće opredeljuju za venčanice u iznosu oko 700 evra.

“Naše venčanice su italijanskog brenda i za 700 evra može da se nađe vrlo lepa i kvalitetna venčanica. Mlade koje su vitke uglavnom biraju sirena kroj da istaknu svoju figuru, dok druge birau princeza kroj kako bi sakrile neke mane ukoliko ih imaju. Kada je reč o najskupljim venčanicama one iznose 1.500 evra i od svile su”, istakli su.


Najskuplja venčanica

Na društvenoj mreži TikTok salon “Krisstella” je objavio video-snimak u kom su pokazali svoje najskuplje venčanice.

“Ovo je Stela, najskuplja venčanica u Srbiji i njena cena iznosi 6.000 evra. Ovo je Kris, fenomenalna haljina i njena cena iznosi 4.000 evra. Ovo je Kristela, jedna od naših lepših haljina i njena cena je 4.000 evra. Merlin, ručni rad, fenomenalna haljina, cena je 4.500 evra. Amon Ra je naša najtraženija venčanica i njena cena je 1.200 evra”.

@salon.krisstella #fyp #foryoupage #wedding ♬ original sound – salon.krisstella

Tagovi:
Pročitajte još: