fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Pasta sa sosom od limuna

pasta sa sosom od limuna

Sastojci:

• 1 limun
• malo parmezana
• 1-2 kašike putera
• 250 grama špageta
• So

Priprema:

Narendajte parmezan i limunovu koru, ali samo žuti deo, pa iscedite limun u čašu. Testeninu stavite da se kuva u ključalu posoljenu vodu i kuvajte prema uputstvu na pakovanju. Malo pre nego što su špageti gotovi, zagrejte tiganj nekoliko minuta na umerenoj temperaturi, pa dodajte jednu do dve kašike putera i rendanu limunovu koru. Ostavite na šporetu nekoliko trenutaka, samo dok se puter ne otopi, pa ugasite šporet. Dodajte jednu kutlaču vode u kojoj se kuvala testenina. Kada je testenina „al dente“, izvadite je i stavite u šerpu (vodu u kojoj se kuvala ne bacajte), pa sve dobro promešajte. Zatim dodajte limunov sok i ponovo promešajte. Dodajte parmezan i promešajte. Dodajte još malo vode iz paste, pa ponovo promešajte.

Za ovo jelo sos se pravi od parmezana, koji se meša sa vodom od kuvanja i limunovim sokom. Vode treba dodati koliko i parmezana. Ovo možete ponoviti nekoliko puta dok ne dobijete željenu gustoću sosa. Imajte na umu da se hlađenje sosa brzo zgusne, tako da na kraju dobijete teksturu koja vam se čini previše retka.
Poslužite toplo, posuto parmezanom.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: