Pečena krilca u ljutom sosu

Pečena krilca u ljutom sosu

Sastojci:

  • 1 kg pilećih krilaca

Marinada:

  • 50 g maslaca
  • 1 kašičica tucane ljute paprike
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice kajenskog bibera
  • 1 kašika vuster sosa
  • 1/2 kašike vinskog sirćeta
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu

Za prilog

  • 2 šargarepe
  • 2 štapića celera
  • 1 veza svežeg peršunovog lista

Za umak od plavog sira

  • 2 kašike majoneza
  • 2 kašike milerama
  • 100 g sira sa plavom plesni
  • čen belog luka
  • 1/2 kašičice vinskog sirćeta

Priprema:

Najpre napravite sos od plavog sira. U manjoj činiji viljuškom izdrobite plavi sir. Dodajte ostale sastojke. Sve dobro promešajte, stavite u frižider i prekrijte PVC folijom, te ostavite da se hladi. Potom rastopite maslac na tihoj vatri, pa u njega dodajte sve začine, sirće i vuster sos, promešajte i sklonite sa ringle. U kesi za mariniranje (kesa sa zip zatvaračem) pomešajte krilca sa začinjenim maslacem. Sve dobro promešajte kako bi se krilca ravnomerno obložila marinadom. Ostavite ih u frižideru najmanje 60 minuta da se mariniraju.

Posle sat vremena izvadite ih i poređajte u pleh za pečenje. Na pećnici uključite gornji grejač na 220 stepeni. Posudu za pečenje stavite 10–15 cm od grejača. Krilca pecite 15 minuta sa jedne strane, okrenite ih viljuškom, a zatim ih pecite još 15 minuta sa druge strane.

Kada su gotova, uz njih servirajte umak, štapiće šargarepe uvaljane u peršun i štapiće celera.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: