Pešačka zona Sombora zabranjena za saobraćaj

Shodno odredbama Odluke o uređenju grada, U PEŠAČKOJ ZONI SOMBORA ZABRANJEN JE SAOBRAĆAJ SVIM VOZILIMA.

Izuzetno, na zahtev zainteresovanog lica, Odeljenje za komunalne delatnosti, imovinsko-pravne i stambene poslove Gradske uprave Grada Sombora može odobriti prolaz  vozilima u pešačkoj zoni u sledećim slučajevima:

– u vremenu od 05,30 do 07,30 časova: sopstvenim vozilima nosivosti do 5 tona za  snabdevanje preduzeća, prodavnica, ugostiteljskih objekata i radnji;

– u vremenu od 05,30 do 07,30 časova i od 12,00 do 16,00 časova: vozilima koja za potrebe vlasnika objekata u pešačkoj zoni vrše selidbu, dostavu bele tehnike, nameštaja, ogrevnog materijala i sl. i vozilima  za potrebe građenja, izvođenja radova na adaptaciji, sanaciji, rekonstrukciji i održavanju objekata u pešačkoj zoni

– u vremenu od 00,00 do 24,00 časa vozilima koja služe za ličnu upotrebu lica koje ima nesposobnost donjih ekstremiteta od 60 i više procenata.

Vozilima  javnih preduzeća, zdravstvenih ustanova, Ministarstva unutrašnjih poslova i inspekcijskih organa dozvoljen je prolaz, odnosno prolaz i zaustavljanje u pešačkoj zoni, za vreme vršenja intervencija.

Odeljenje inspekcije i komunalne policije Gradske uprave Grada Sombora putem komunalne inspekcije i komunalne policije vrši nadzor nad sprovođenjem navedene Odluke, odnosno kontrolu saobraćaja u pešačkoj zoni Sombora svakodnevno u prepodnevnim i popodnevnim satima i u dane vikenda. U slučaju nepoštovanja  odredbi ove Odluke nadležni komunalni inspektor i komunalni policajac preduzima propisane mere.

U skladu sa gore navedenim, apelujemo na građane da se pridržavaju propisane zabrane saobraćaja u pešačkoj zoni Grada.

Izvor: sombor.rs