Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Pet načina da ostanete savršeno hidrirani ovog leta

voda

Tropske vrućine i visoke spoljne temperature su ove godine počele pre zvaničnog početka leta. Ova topla najava vremenskih uslova koji nam tek dolaze nije naročito optimistična: sva je šansa da nas čekaju duga tri meseca letnje žege.

Zato je na sajtu mobilnasestra.rs objavljeno nekoliko jednostavnih, a veoma efikasnih načina da ostanete hidrirani ovog leta i lakše podnesete intenzivne vremenske uslove koji nas očekuju.

Započnite dan unosom tečnosti

Kažu da je potrebno 30 dana da se stvori navika, ali istina je da naviku možete stvoriti i za mnogo kraći vremenski period ukoliko je u pitanju nešto u čemu uživate i što vam godi.

Unos tečnosti svakog jutra nakon buđenja, bilo da je u pitanju čaša sveže vode, voda sa limunom, voda sa đumbirom ili drugi nezaslađeni napitak, daće vašem telu priliku za lakši start i energičniji ostatak dana.

Koristite aplikacije za praćenje unosa tečnosti

Tehnologija je tu da nam olakša razne elemente života, pa tako i da nam pomogne kada je u pitanju redovan unos tečnosti.

Ako smatrate da ste neodgovorni prema svom organizmu i ne unosite preporučenu količinu tečnosti tokom toplih letnjih meseci, instalirajte jednu od popularnih aplikacija za praćenje unosa vode na vaš telefon. Ubrzo ćete se navići na notifikacije koje vas podsećaju u određenim vremenskim intervalima da je vreme za novu čašu vode!

Obogatite svoju vodu

Ako vam je čista voda postala previše dosadna, postoje načini da je učinite zabavnom. U čašu vode uvek možete dodati malo limuna, đumbira ili meda, kao i smrznuto bobičasto voće.

U današnje vreme postoje i razne kapsule sa ukusima koje dodaju na ukusu vode, ali ne i na kalorijama.

Ponesite vodu sa sobom

Flašica vode nikad nije bila praktičnija za poneti! Višekratne flašice od nerđajućeg čelika sa zabavnim printom danas možete nabaviti na svakom ćošku. Na vama je samo da se setite da ih napunite i ponesete sa sobom, kuda god da ste pošli.

Osim toga, korišćenjem flašica od nerđajućeg čelika doprinosite ekologiji vašeg okruženja, smanjujete unos mikroplastike u sopstveni organizam i štedite na jednokratnoj ambalaži.

Ostanite u hladu

Čuvajte se direktnog izlaganja sunčevim zracima u centralnom delu dana, ako je to ikako moguće. Život u urbanim sredinama sa sve više betona, a sve manje zelenih površina, dodatno povećava spoljnu temperaturu, a ubrzava naše zagrevanje, znojenje i dehidraciju.

Tokom letnjih vrućina nosite laganu odeću od prirodnih materijala, kremu koja vas štiti od štetnog zračenja i unosite dovoljno tečnosti da ostanete hidrirani!

 

Tagovi:
Pročitajte još: