Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Pet rasa pasa koje nemaju neugodan miris, idealne su za zajednički život

Dete i pas

Slično tome, biglovi mogu imati neugodan miris jer su uzgajani da love u čoporima. Jači miris pomaže članovima čopora da se brzo identifikuju i organizuju tokom lova. Međutim, ljubitelji pasa koji ne podnose jake mirise, a žele da imaju psa, ne moraju očajavati. Određene pasmine poznate su po tome što imaju vrlo slab ili neutralan miris. U nastavku donosimo pet pasmina koje su stručnjaci sa portala Pets Training & Boarding izdvojili jer nemaju nikakav miris.

Kovrdžavi bišon

Kovrdžavi bišoni nemaju miris i ne linjaju se, te se uz to smatraju hipoalergenom pasminom. Ovi psi su zaigrani, aktivni i vole društvo. Iako se ne linjaju, njihovo kovrdžavo krzno zahteva posebnu negu i redovne odlaske kod frizera za pse.

Basenji

Basenjiji imaju kratko krzno neutralnog mirisa, koje se ne linja puno. Iako su mali, basenjiji su vrlo aktivni i inteligentni psi, zbog čega su im potrebni iskusni vlasnici koji mogu posvetiti mnogo vremena njihovom treningu.

Jazavičar

Jazavičari su mali psi s velikim karakterom, koji imaju neutralan miris, ali se ne preporučuju alergičarima jer se linjaju. Druželjubivi su i odani svojim vlasnicima, a uz to pozitivno reaguju na trening. Jazavičari obožavaju hranu, zbog čega njihovi vlasnici trebaju voditi računa o ishrani kako se ne bi ugojili.

Maltezer

Maltezeri ne ostavljaju gotovo nikakav miris, a uz to su mali i ne linjaju se puno, zbog čega su odlični za vlasnike koji žive u stanovima. Međutim, vlasnici trebaju paziti na njihove nokte jer rastu vrlo brzo i potrebno ih je redovno podrezivati.

Iako psi pasmine Shih Tzu većinu vremena imaju neutralan miris, skloni su zdravstvenim problemima zbog kojih ponekad mogu imati neprijatan miris. Njihovi vlasnici trebali bi paziti na higijenu njihovih zuba, na potencijalne infekcije uha, kao i na probleme sa analnom žlezdom.

Tagovi:
Pročitajte još: