Pijace ponovo otvorene, nastavlja se komunalno uređenje naseljenih mesta

Javno komunalno preduzeće „Prostor“, koje upravlja somborskim pijacama, obaveštava sve građane, da na osnovu novih odluka o ublažavanju nekih ranije donetih mera u vezi sa epidemijom korona virusa, koje je donela Vlada Republike Srbije, od utorka 28.04.2020. godine, počinju sa radom sve pijace na otvorenom i zatvorenom. Pored zelenih pijaca koje već rade, zelena pijaca u sklopu koje je i cvetna pijaca, a koja je izmeštena na Trg Svetog Trojstva (“Ćelavi trg”) i pijaca “Selenča” u Sportskoj ulici, počinju sa radom i sledeće pijace:

  • Pijaca „Vašarište“ (robna, stočna, kvantaška i auto pijaca) – kod Hipodroma
  • „Zanatska“ pijaca – Trg cara Lazara

Prodavci moraju poštovati sve mere zaštite, koristeći zaštitne maske i rukavice, takođe moraju se poštovati sve mere socijalne distance, kao i da prodavci moraju imati manje od 65 godina. Mlečna pijaca takođe nastavlja sa radom pod kontrolom broja ulaska ljudi u istu, uz poštovanje svih mera. Radno vreme pijaca je od 07 do 13 časova.

Takođe, „Prostor” Sombor, nastavio je prema planiranoj dinamici sa komunalnim uređenjem naseljenih mesta. Nakon završenih radova u Bačkom Monoštoru, ekipa trimeraša preselila se u naseljeno mesto Bački Breg. Prema već ustaljenoj praksi kosile su se sve zelene javne površine, dostavljene od strane nadležnih iz MZ Bački Breg.