Pileće rolnice na francuski način

pilece rolnice na francuski nacin

Sastojci:

  • 1 ¼ šolje panko prezli (oko 70 g)
  • 2 kašike otopljenog putera
  • ½ kašičice soli
  • ¼ kašičice bibera
  • 4 pileća filea bez kostiju i kože
  • 8 listića sira
  • 225 g šunke (u listićima)
  • ⅓ šolje brašna (oko 40 g)
  • 2 jaja, umućena

Za kremasti sos:

  • 2 kašike putera
  • 2 kašike brašna
  • 240 ml mleka
  • 2 kašike dižon senfa
  • ¼ šolje rendanog parmezana (oko 20 g)

Priprema:

Ugrejte rernu na 190°C i pripremite pleh obložen žičanom rešetkom. 

U plićoj posudi pomešajte prezle, puter, so i biber. Svaki pileći file rasecite nožem po dužini, ali ne do kraja (da se otvore kao knjiga). Stavite ih između dva lista folije i istucite čekićem za meso da budu tanak oko 0,5 cm. Na svaki stavite listiće sira i šunke, pa urolajte i pričvrstite čačkalicama. Uvaljajte svaki rolat prvo u brašno, zatim u jaja, pa u prezle. Poređajte ih na rešetku i pecite 35–45 minuta, dok ne porumene i dok unutrašnja temperatura mesa ne dostigne 75°C.

Dok se piletina peče, u manjoj šerpici otopite puter na srednjoj temperaturi. Dodajte brašno i mešajte dva minuta. Polako dodajte mleko uz stalno mešanje, pa umešajte dižon senf. Kuvajte 5–7 minuta, dok se sos ne zgusne, zatim sklonite s ringle i dodajte parmezan.

Vruće pileće rolnice prelijte kremastim sosom i poslužite odmah.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: