Pileći batak na grčki način

Pileći batak na grčki način

Sastojci: 

  • 4 pileća bataka sa karabatacima;
  • 150g mocarele (ili feta sira)
  • 10 maslina;
  • Sok od jednog limuna;
  • 3 češnja belog luka (ili kašičica belog luka u prahu)
  • 3 kašike maslinovog ulja;
  • Po kašičicu bosiljka, majčine dušice i nane;
  • ½ kašičice mlevenog bibera;
  • 2 kašičice soli;
  • Puter za podmazivanje pleha.

Priprema

Napravite marinadu od limuna, seckanog belog luka, maslinovog ulja i svih začina. Pileće batake sa karabatacima stavite u činiju, prelijte sa marinadom i ostavite da odstoje pola sata. 

Pleh podmažite puterom. rasporedite batake, prelijte ih preostalom marinadom i pecite u rerni zagrejanoj na 200C oko 35 minuta, u zavisnosti od jačine rerne. 

Preko bataka narendajte mocarelu ili feta sir, dodajte masline i pecite na istoj temperaturi još 15 minuta.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: