Sastojci:
- 4 pileća bataka sa karabatacima;
- 150g mocarele (ili feta sira)
- 10 maslina;
- Sok od jednog limuna;
- 3 češnja belog luka (ili kašičica belog luka u prahu)
- 3 kašike maslinovog ulja;
- Po kašičicu bosiljka, majčine dušice i nane;
- ½ kašičice mlevenog bibera;
- 2 kašičice soli;
- Puter za podmazivanje pleha.
Priprema
Napravite marinadu od limuna, seckanog belog luka, maslinovog ulja i svih začina. Pileće batake sa karabatacima stavite u činiju, prelijte sa marinadom i ostavite da odstoje pola sata.
Pleh podmažite puterom. rasporedite batake, prelijte ih preostalom marinadom i pecite u rerni zagrejanoj na 200C oko 35 minuta, u zavisnosti od jačine rerne.
Preko bataka narendajte mocarelu ili feta sir, dodajte masline i pecite na istoj temperaturi još 15 minuta.
Prijatno!