Sastojci:
Za meso:
- 600-700 g pilećeg filea (batak ili grudi, po želji)
- Drveni ražnjići (potopiti u vodi 30 minuta pre pripreme)
Za marinadu:
- 200 ml punomasnog jogurta
- 2 čena belog luka (sitno seckana ili izgnječena)
- 1 kašičica svežeg rendanog đumbira (ili pola kašičice suvog)
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- 1/2 kašičice ljute paprike (ili po ukusu)
- 1 kašičica kurkume
- 1/2 kašičice mlevenog korijandera (opciono)
- 1/2 kašičice kima (ili kari mešavine)
- So i biber po ukusu
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Isecite pileći file na ujednačene kocke (dva-tri cm), tako da se ravnomerno peku. U većoj činiji pomešajte jogurt sa svim začinima, limunovim sokom, uljem, belim lukom i đumbirom. Dobro izmešajte.
Ubacite kockice piletine u marinadu, dobro ih uvaljajte i ostavite da odstoje minimum dva sata u frižideru, idealno preko noći.
Pripremite drvene štapiće i nanižite mariniranu piletinu. Po želji, između komada mesa možete dodati komadiće paprike, luka ili tikvica.
Na dobro ugrejan roštilj stavite ražnjiće i pecite ih sedam do 10 minuta, okrećući ih povremeno dok ne dobiju zlatno-smeđu boju sa svih strana.
Služite ih uz grilovano povrće ili salatu.
Prijatno!