Pileći ražnjići na indijski način

Pileći raznjicic na indijski nacin

Sastojci:

Za meso:

  • 600-700 g pilećeg filea (batak ili grudi, po želji)
  • Drveni ražnjići (potopiti u vodi 30 minuta pre pripreme)

Za marinadu:

  • 200 ml punomasnog jogurta
  • 2 čena belog luka (sitno seckana ili izgnječena)
  • 1 kašičica svežeg rendanog đumbira (ili pola kašičice suvog)
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • 1/2 kašičice ljute paprike (ili po ukusu)
  • 1 kašičica kurkume
  • 1/2 kašičice mlevenog korijandera (opciono)
  • 1/2 kašičice kima (ili kari mešavine)
  • So i biber po ukusu
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašika maslinovog ulja

Priprema:

Isecite pileći file na ujednačene kocke (dva-tri cm), tako da se ravnomerno peku. U većoj činiji pomešajte jogurt sa svim začinima, limunovim sokom, uljem, belim lukom i đumbirom. Dobro izmešajte.

Ubacite kockice piletine u marinadu, dobro ih uvaljajte i ostavite da odstoje minimum dva sata u frižideru, idealno preko noći.

Pripremite drvene štapiće i nanižite mariniranu piletinu. Po želji, između komada mesa možete dodati komadiće paprike, luka ili tikvica.

Na dobro ugrejan roštilj stavite ražnjiće i pecite ih sedam do 10 minuta, okrećući ih povremeno dok ne dobiju zlatno-smeđu boju sa svih strana.

Služite ih uz grilovano povrće ili salatu.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: