Sastojci:
- 250 g pirinča
- 250 g brokolija
- 100 g lešnika
- 500 g pilećeg filea
- susam
- so, začini
Priprema:
Pileći file iseći na što manje kockice i propržiti na laganoj vatri. Nakon što ste propržili meso, izvaditi ga na ubrus kako bi se ulje iscedilo. U vok sipati susam, blago ga propržiti, a zatim dodati i meso. Tako pržiti dok se susam ne zalepi za meso i zamiriše. Dok se meso prži, skuvati pirinač.
Lešnike izdrobiti i staviti u teflonsku šerpu. Tako ih propržiti, a zatim dodati neutralnu pavlaku i mešati dok se smesa ne zgusne. Odložiti sos da se ohladi.
Brokoli oprati i očistiti, a zatim potopiti u ključalu vodu i kuvati pet do šest minuta.
Kada sve sastojke pripremite, oblikujte pirinač u modli, zatim prelite sa mešavinom piletine i sosa od lešnika. Odvojeno servirajte brokoli koji ste blago začinili.
Prijatno!