Piletina u sosu od lešnika

Piletina u sosu od lesnika

Sastojci:

  • 250 g pirinča 
  • 250 g brokolija 
  • 100 g lešnika
  • 500 g pilećeg filea
  • susam
  • so, začini

Priprema:

Pileći file iseći na što manje kockice i propržiti na laganoj vatri. Nakon što ste propržili meso, izvaditi ga na ubrus kako bi se ulje iscedilo. U vok sipati susam, blago ga propržiti, a zatim dodati i meso. Tako pržiti dok se susam ne zalepi za meso i zamiriše. Dok se meso prži, skuvati pirinač.

Lešnike izdrobiti i staviti u teflonsku šerpu. Tako ih propržiti, a zatim dodati neutralnu pavlaku i mešati dok se smesa ne zgusne. Odložiti sos da se ohladi.

Brokoli oprati i očistiti, a zatim potopiti u ključalu vodu i kuvati pet do šest minuta. 

Kada sve sastojke pripremite, oblikujte pirinač u modli, zatim prelite sa mešavinom piletine i sosa od lešnika. Odvojeno servirajte brokoli koji ste blago začinili.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: