Sastojci:
- 250 g kora za pitu
- 150 g raklet sira ili nekog kačkavalja
- 8 tankih šnita dimljene slanine
- 4 kuvana krompira
- 4 jaja
- 200 ml pavlake za kuvanje
- Prstohvat bibera
- Prstohvat mlevenog muskatnog oraščića
- 3 grančice peršuna
Priprema:
Kore za pitu savijte u harmoniku i oblikujte ih u krug tako da dobijete spiralni oblik. Stavite ih u okrugli kalup sa obručem. U praznine između kora umetnite kriške raklet sira i komade dimljene slanine.
U činiji umutite jaja sa pavlakom, biberom i muskatnim oraščićem. Ovu smesu prelijte preko pite, a zatim dodajte kriške kuvanog krompira preko smese.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 35-45 minuta, dok pita ne postane zlatno smeđa i hrskava.
Po vađenju iz rerne, pospite sitno seckanim peršunom i poslužite odmah.
PRIJATNO!