fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Plave kvačice stižu na Gmail, i zapravo su korisne

Gmail

Kompanija Google je najavila da plave kvačice stižu na Gmail. Iako vam je verovatno dosta gledanja ove ikonice za verifikaciju na platformama kao što su Twitter, Facebook i Instagram, plave kvačice na Gmail-u će zapravo biti korisne, jer će vam pomoći da razaznate između prevara i proverenih mejlova poznatih brendova.

Plave kvačice ćete automatski moći da vidite u svom sandučetu već ovih dana ukoliko ste dobili mejl od neke kompanije koja koristi BIMI (Brand Indicators for Message Identification) funkciju. Korišćenje BIMI funkcije zahteva od pošiljalaca primenu snažne autentifikacije i verifikacija logotipa brenda. Ovo omogućava kompanijama da prikažu svoj logo kao sliku avatara u mejlovima, pored svog imena i adrese.

Korisnici Gmail servisa će sada videti kvačicu pored imena pošiljalaca koji su usvojili BIMI, što im dodatno pomaže da identifikuju legitimne mejlove i izbegnu phishing napad ili prevaru.

Google kaže da snažna autentifikacija pomaže korisnicima i sigurnosnim sistemima da identifikuju i zaustave neželjenu poštu, istovremeno omogućavajući pošiljaocima da iskoriste poverenje u njihov brend.

Plave Gmail kvačice su već počele da se primenjuju, a ukoliko ih još uvek ne vidite, Google kaže da ćete sačekati najviše tri dana.

Tagovi:
Pročitajte još: