Po prvi put održana manifestacija “Dani Lalića”

Mesna zajednica Lalić je u nedelju, 28. oktobra, po prvi put organizovala manifestaciju pod nazivom “Dani Lalića” povodom obeležavanja šezdesetpetogodišnjice od osnivanja Mesne zajednice.

Pored bogatog kulturno-umetničkog programa i prezentacije o Laliću, posetioci su imali priliku da uživaju u izložbi portreta i fotomonografiji “Slovačka lepota u narodnoj nošnji” autora Pavela Surovog, pokrajinskog poslanika i direktora Kulturnog centra Kisač, kao i u predivnom emotivnom kazivanju priznatog lalićkog književnika, Zlatka Benke.

Program su svojim prisustvom uveličali potpredsednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Snežana Sedlar, predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković, koje su se tom prilikom i obratile građanima, zatim v.d. pomoćnika pokrajinskog sekretara za nacionalne manjine-nacionalne zajednice Milinka Hrćan, pomoćnik predsednika opštine Igor Praća, kao i drugi predstavnici lokalne samouprave.

Prisutni su bili i direktorica osnovne škole, članovi Saveta Mesne zajednice Lalić, predstavnici crkvenih zajednica, predsednici i članovi udruženja iz sela, istaknuti privrednici i mnogobrojni građani Lalića.

Izvor: Radio Odžaci