Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Po prvi put u istoriji! Amerika sankcionisala tzv. Kosovo, krive ih za eskaliranje tenzija koje su dovele do napada na NATO trupe

Amerika

Amerika je sankcionisala tzv. Kosovo zbog “nepotrebne krize”, tačnije krive lažnu državu za eskaliranje tenzija koje su dovele do napada na NATO trupe.

Po prvi put u istoriji dogodilo se to da Amerika okrivi vlast u Prištini za nemire koji su se dogodili, a da se pritom to prikaže na televiziji CNN.

Podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić gostovao je večeras na američkoj televiziji CNN, gde je rekao da Srbi KiM samo žele da se na miran način izbore za svoja prava.

– Ljudi na severu su odlučni da se na miran način bore za svoja prava. Oni samo hoće da prežive, da sačuvaju svoja imena i prezimena, svoju veru. Da žive tu gde su živeli oduvek. Moja molba je da sve rade mirno, da sačuvaju mir i stabilnost za sve. Moramo da pričamo sa Albancima, kako bismo postigli dogovore u budućnosti. Ali još jednom pozivam međunarodne organizacije da preduzmu akciju protiv onih koji su tvrdoglavi, preduzimaju opasne akcije na terenu, i ugrožavaju mir i stabilnost – rekao je predsednik Vučić.

Tagovi:
Pročitajte još: