Počela dezinfekcija objekata od Javnog značaja

Na osnovu proglašenog vanrednog stanja u zemlji, a u cilju smanjenja aktuelne epidemiološke situacije, Štab za vanredne situacije opštine Kula je doneo Naredbu po kojoj je JKP „Komunalac“ Kula u obavezi da od danas vrši dezinfekciju autobuskih stanica, domova zdravlja i policijskih stanica kao i ostalih javnih ustanova koje rade sa stanovništvom. Za tu namenu, zahvaljujući preduzeću “Sigma” Kula i njihovim uređajima koji se nalaze u našim komunalnim preduzećima, obezbeđeno je više hiljada litara dezinfenkcionog sredstva. Napomenimo da, prilikom ovih akcija, hlorisanje vode neće biti dovedeno u pitanje.


Prilikom dezinfekcije autobuske stanice Damjan Miljanić, komandanta Štaba za vanredne situacije opštine Kula rekao je da se od proglašenja vanrednog stanja, svakodnevno sprovode mere kako bi se zaštitilo stanovništvo naše Opštine i dodao da će se raditi na dodatnom informisanju građana o volonterskom kol servisu koji je formiran i koji odlično funkcioniše i najavio nabavku dodatne zaštitne opreme.
Marko Pešić, direktor JKP „Komunalac“ Kula rekao je da je ovo preduzeće odmah nakon sastanka Štaba krenulo u izvršenje Naredbi, koje podrazumevaju dezinfekciju svih objekata od javnog značaja. Pešić je istakao da je najbitnije da građani znaju da će se do svih doći i da će sva naseljena mesta kulske Opštine biti pokrivena.