Počela distribucija paketa pomoći penzionerima sa primanjima manjim od 30.000 dinara

Danas je počela distribucija paketa pomoći penzionerima sa primanjima nižim od 30.000 dinara, koju sprovode volonteri Štaba za vanredne situacije opštine Odžaci.

Paketi se dostavljaju na adrese penzionera, uz poštovanje svih mera zaštite, kako bi se sprečila mogućnost širenja epidemije. Pomoć se sastoji od prehrambenim namirnicama i proizvoda za ličnu i higijenu domaćinstva.

Akcija distribucije istovremeno se odvija u svim naseljenim mestima u opštini Odžaci, sa planom da se u što kraćem roku dođe do svih domaćinstava koja imaju pravo na ovu pomoć.

Prema procenama, uz maksimalan angažman volontera, biće potrebno nekoliko dana da paketi stignu do svih građana sa spiska, koji je Štabu za vanredne situacije dostavio PIO fond.

Volonteri sutra nastavljaju deljenje paketa u sledećim ulicama:

ODŽACI:
Ive Lole Ribara, Bore Stankovića, Milana Konjovića, Beogradska, Petra Kočića, Nikole Tesle, Save Šumanovića, Kolonija Petefi, Milana Tepića, Branka Radičevića, Slobodana Penezića, Svetozara Miletića, Vase Stajića, Desanke Maksimović, Branislava Nušića (deo preko pruge) i Vojvode Putnika (deo od raskrsnice sa ulicama Ive Lole Ribara i Železničke ka ulici Branka Radičevića)

RATKOVO:
Vojvode Stepe, Petra Drapšina i Lole Ribara

BOGOJEVO:
Crveni krst, Damjanič Janoša, Jokai Mor i 1. maj

LALIĆ:
Jugoslovenska i Maršala Tita

BAČKI BRESTOVAC:
Marka Oreškovića, Ive Lole Ribara, Svetozara Miletića (od raskrsnice sa Vojvođanskom do ulice Stanka Opsenice) i ulica Srđana Uzelca (od raskrsnice sa Vojvođanskom do ulice Stanka Opsenice )

BAČKI GRAČAC:
Šeste ličke divizije, Pašnjačka i Jovana Raškovića

KARAVUKOVO:
Brana Ćopića i Ratka Pavlovića

SRPSKI MILETIĆ:
Jorgovanska, Kosovska, Leskovačka, Miloša Dimanića, Svetog Save, Šumadijska, Vladimira Bukilića, Vuka Karadžića i Vinogradarska

DERONJE:
Kralja Petra, Kralja Aleksandra i Dositejeva

Izvor: odzaci.rs