Počela sanacija škole Nikola Vukičević

Sanacija zgrade i dvorišta Osnovne škole „Nikola Vukićević“ u Somboru počela je 20. marta 2017. godine.  Izvođač radova je novosadsko preduzeće „GAT“ d.o.o. koje bi radove trebalo da okonča u roku od 90 dana.

Vrednost radova iznosi 17.385.482,40 dinara, a finansira ih Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

„Reč je o projektu energetske efikasnosti kojim je obuhvaćena zamena drvene stolarije PVC stolarijom, radiće se sanacija podova u učionicama u starom delu zgrade i zamena podova u novom delu zgrade, a biće saniran i deo  krova. Osim radova na školskoj zgradi biće sanirano i dvorište, odnosno popraviće se asfaltni zastor sportskog terena i potom biti presvučen tartanom.  U drugom delu dvorišta biće behaton ploče“, kazao je zamenik gradonačelnice Antonio Ratković, koji je sa članovima Gradskog veća, Nemanjom Saračem,  za kulturu i obrazovanje  i Miroslavom Kovačićem, za komunalnu delatnost i investicije bio na gradilištu u školi „Nikola Vukićević“.

Projekti energetske efikasnosti trenutno se realizuju u još četiri škole u kojima se postavlja štedljiva rasveta, finansira ih Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, a  lokalna samouprava je sufinansijer – navodi se u dopisu Poslova informisanja  i  odnosa sa javnošću Gradske uprave grada Sombora.