Počeo sa radom drugi ciklus Školice za trudnice u Odžacima

U okviru projekta koje sprovodi Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, a koji sufinansira opština Odžaci, a u saradnji sa Domom zdravlja Odžaci, od 1. oktobra ponovo je počela sa radom besplatna školica za trudnice.

Prema rečima doktorke Sanje Dimitrijević, lekara specijaliste za ginekologiju i akušerstvo, koja je zaposlena u Službi za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja Odžaci, školica će zvanično trajati šest meseci, a plan nastave za ovu sezonu podrazumeva tri ciklusa po šest nedelja. Namera je da mlade bračne parove pripremi za dolazak novog člana porodice. Takođe, istakla je da u radu škole za trudnice, pored ginekologa, učestvuju i pedijatar, psiholog, fizijatar, patronažna sestra i akušerska sestra.

″U školi za trudnice, osim budućih mama, mogu po želji da učestvuju i očevi koji se upoznaju sa tokom i promenama koje trudnoća donosi, pripremama za dojenje i elementarnim veštinama za dolazak bebe i snalaženjem kada beba dođe kući. Školica obuhvata, interaktivnu nastavu, neposredni kontakt sa trudnicama kroz edukativni materijal, emitovanje filmova ali i program psihofizičke pripreme, obučavanje za tok trudnoće i sam porođaj”, ističe Dimitrijević.

Školica za trudnice se nalazi u prostorijama nekadašnjeg Antituberkuloznog dispanzera (ATD), koje su uređene i opremljene potrebnom opremom i nameštajem.

Sve informacije i prijave mogu se dobiti u dispanzeru za žene, kod doktorke Sanje Dimitrijević. Školica je otvorena svakog četvrtka od 16 časova.