Počinje nova kupališna sezona na odžačkom bazenu

Najavljeno je da će nova kupališna sezona na bazenu u Odžacima početi u utorak, 19. juna, a tradicionalno će prvog dana rada bazena ulaz za sve biti slobodan.

Na bazenu su u proteklom periodu obavljene sve pripreme kako bi taj objekat spremno dočekao prve kupače. Još samo da se ostvari i prognoza meteorologa i da se vreme prolepša.

Bazenom drugu godinu upravlja Javna ustanova Sportski centar Odžaci.

– Opštinska uprava je poslednjih par godina opredelila značajna sredstva za uređenje bazena. Kada se radi o kvalitetu vode, promenjeni su filteri i uređeni su prelivni betonski kanali, tako da smo i ove godine nastavili u tom pravcu. Ugrađen je dozer za sumpornu kiselinu koji će dati bolji kvalitet vode, mada je on i prošle godine bio odličan – kaže Miroslav Stanković, direktor Sportskog centra Odžaci.

Vodi se računa i o bezbednosti kupača, tako da su angažovani licencirani spasioci iz udruženja “Bezbednost 025″. Na posetioce bazena se pred početak nove kupališne sezone apeluje da vode računa o svojoj i bezbednosti drugih kupača.

Takođe, na bazenu će svakog dana dežurati volonteri Crvenog krsta Odžaci koji su obučeni za pružanje prve pomoći.

Na bazenu će i ove godine biti organizovana školica plivanja za najmlađe.

– Za decu smo montirali novi mobilijar, drvenu kulu sa toboganom i klackalicu. Za starije smo napravili pokretnu kuglanu, tako da su to neki novi sadržaji na bazenu – naveo je direktor Stanković.

Prema njegovim rečima, cena ulaznice je nepromenjena u odnosu na prošlu godinu, tako da će odžački bazen ponovo biti najjeftiniji u okruženju. Pojedinačna ulaznica za sve kategorije kupača biće 100 dinara.

Bazen će radnim danima raditi od 10 do 19 časova, a vikendom od 9 do 19 časova.

Planirana je i organizacija noćnog kupanja i drugih zabavnih dešavanja na bazenu, što će opet zavisiti od vremenskih prilika.

Izgradnja bazena u Odžacima počela je 1985. godine, a ovo će biti 27. po redu kupališna sezona. Lane je prodato 23.000 karata, što je značajno više u odnosu na pretprošlu godinu kada je broj prodatih karata bio 15.000.

Direktor Sportskog centra Odžaci navodi da je firmama ponuđena mogućnost reklamiranja na bazenu. Zainteresovani mogu po povoljnim uslovima da zakupe panoe na ogradi bazena za postavljanje svoje reklame.

Izvor: Radio Odžaci