Podrška hraniteljskim porodicama

U klubu za hranitelje održana je radionica na temu ,,Komunikacija: važna i neizbežna” na kojoj je obrađivana, pre svega participacija dece na alternativnom smeštaju i važnost uvažavanja njihovog mišljenja. Autorka i realizotorka radionice bila je Milka Basta, master psihološkinja. Razgovaralo se o tome koliko često podrazumevamo da znamo šta deca misle i koliko često se postavljamo u ulogu superiornijeg koji umesto njih odlučuju.
Radionici je prisustvovalo deset hranitelja i staratelja te se u duhu zajedničnog planiranja i uvažavanja potreba razmatralo koje teme bi bile značajne da se u narednim susretima obrađuju kako sa hraniteljima i starateljima tako i sa decom. Obzirom na broj i šarolikost iznetih ideja očekuje se aktivan i interesantan rad kluba.
Ideja o postojanju kluba potekla je direktno od hranitelja i staratelja koji iznose svoja pozitivna iskustva zajedničkog okupljanja i razmene iskustava te im je ova prilika bila dragocena u pogledu sagledavanja problema i rešenja te stvorila ideje za primenu u svakodnevnom odnosu sa decom.

Izvor: Centar za socijalni rad Apatin