Pogledajte prvi trejler za seriju “Njegova mračna tkanja” koju mnogi zovu novom “Igrom prestola”

Serija počinje da se emituje 4. novembra, a druga sezona se već uveliko snima.

Njegova mračna tkanjanova HBO serija bazirana na romanu epske fantastike, stiže na ekrane 4. novembra, a nakon što je prvi zvanični trejler objavljen, sve više fanova je ubeđeno da bi ona mogla da bude jednako uspešna kao i ultimativni HBO hit “Igra prestola”.

HBO na to računa, jer pre nego što je prva sezona uopšte počela da se prikazuje, uveliko je počelo snimanje druge.

“Njegova mračna tkanja” (His dark materials) nastala su na osnovu veoma popularne trilogije Filipa Pulmana, koja govori o devojčici Lajri, usvojenici u koledžu Džordan, čiji život naglavačke okreće pojava dva moćna posetioca. Prvi je njen zastrašujući stric lord Azrijel, koji naučnicima koledža donosi dokaze o pojavi na dalekom severu – tajanstvenom nebeskom fenomenu pod imenom Prah, kao i nejasnih obrisa grada unutar Aurore Borealis, za koji pretpostavlja da je deo nekog drugog sveta.

Drugi posetilac, gospođa Koulter, zagonetna naučnica i istraživač, obasipa Lajru pažnjom koja joj je nedostajala. Ali ništa nije onako kako izgleda. Uskoro Lajra biva uvučena u veliku avanturu na Severu, gde će doći do naučne stanice u kojoj se izvode eksperimenti suviše strašni da bi se o njima pričalo. Da bi preživela, ona mora da stigne tamo gde nije niko pre nje – iza Severne svetlosti…

U jednoj od najiščekivanijih serija ove godine Lajru glumi Dafne Kin (“Logan”), popularni Džejms Mekavoj (“Podvojen”, “X-men: Apokalipsa/Dani buduće prošlosti”) tumači Lorda Azrijela, dok je Rut Vilson (“Afera”) zastrašujuće ozbiljna gospođa Koulter.

Prvi zvanični trejler obiluje vizuelnim efektima i scenama koje najavljuju uzbudljiv zaplet, duboke konflikte i raznolike likove.

Preuzeto: telegraf.rs / (D.D.S.)