Pokrajina dodelila sredstva opštini Odžaci za unapređenje stanovanja Roma

Opštini Odžaci odobreno je 800.000 dinara na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine za sufinansiranje realizacije lokalnih akcionih planova za unapređenje položaja Roma u oblasti stanovanja.

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić potpisao je juče u prisustvu pokrajinske poslanice Jelene Jovanović ugovore o dodeli bespovratnih sredstava gradovima i opštinama sa teritorije AP Vojvodine za sufinansiranje realizacije lokalnih akcionih planova za unapređenje položaja Roma u oblasti stanovanja, kao i angažovanje koordinatora za romska pitanja.

Cilj prvog konkursa bio je da se pomogne lokalnim samoupravama u realizaciji lokalnih akcionih planova za Rome u oblasti stanovanja. Dodeljeno je ukupno 3 miliona dinara za opštine Odžaci, Vršac i Bačka Palanka, te za Grad Sombor.

Za angažovanje koordinatora za romska pitanja, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova obezbedio je ukupno 1,2 miliona dinara za koordinatore u pet lokalnih samouprava: Bač, Kovačica, Mali Iđoš, Kanjiža i Zrenjanin.

Potpisivanju ugovora u ime opštine Odžaci prisustvovala je Snežana Grujičić, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti u Opštinskoj upravi Odžaci.

Izvor: Radio Odžaci