Pokrajina sufinansira dva projekta u opštini Odžaci

Ukupan iznos dodeljenih sredstava je 1.404.436.320 dinara i taj iznos dobilo je 39 lokalnih samouprava i 11 institucija za realizaciju 68 projekata.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine je tokom januara sprovela sedam konkursa, i to za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblastima lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, kulture, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja, razvoja sporta, saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda i zdravstvene zaštite.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović podsetio je prilikom dodele ugovora na činjenicu da je i u prethodnom šestomesečnom periodu Pokrajinska vlada za gotovo svih 45 opština na teritoriji Vojvodine izdvojila 1,8 milijardi dinara.

On je dodao da je od ogromnog značaja i da očekuje od opština i institucija koje su danas dobile sredstva da budu odgovorne i efikasne u realizaciji projekata, kao i to da projekti treba da budu završeni do kraja godine da bi se već sledeće moglo krenuti u realizaciju novih.

Predsednik Mirović je istakao važnost politike okupljanja oko projekata i rekao da sinergija zajedničkog rada lokalnih samouprava, pokrajinske i republičke vlade donosi i bolji rezultat.

Za realizaciju projekata koji će doprineti poboljšanju poslovne i investicione klime u Kikindi, Šidu, Baču, Kanjiži, Bačkom Petrovcu, Inđiji, Irigu, Subotici, Bačkoj Palanci i Beloj Crkvi izdvojeno je 250 miliona dinara.

Za realizaciju projekata koji doprinose razvoju, očuvanju, unapređenju i zaštiti kulturnih i nacionalnih posebnosti lokalne sredine, Kanjiža, Senta, Šid, Plandište i Novi Kneževac dobiće 46,8 miliona dinara, dok će za unapređenje sporta u Malom Iđošu, Beočinu, Titelu, Plandištu, Žablju, Srbobranu, Apatinu i Temerinu biti usmereno ukupno 70 miliona dinara.

Za poboljšanje uslova rada ustanova predškolskog i osnovnoškolskog obrazovanja i vaspitanja 50 miliona biće usmereno za projekte u Vrbasu, Beočinu, Baču, Opovu, Vršcu, Sečnju i Irigu, a za vodosnabdevanje i zaštitu voda Vršcu, Zrenjaninu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Apatinu, Bačkoj Topoli, Vrbasu, Kovačici, Kuli, Opovu, Odzacima, Pećincima i Sremskim Karlovcima dodeljeno je 350 miliona.

Projektima u oblasti saobraćajne infrastrukture u Novom Bečeju, Novom Sadu, Malom Iđošu, Odzacima, Pećincima, Bečeju, Sremskoj Mitrovici dodeljeno je 350 miliona.

Lokalnoj samoupravi u Odžacima je za dva projekta Uprava za kapitalna ulaganja odobrila ukupno nešto više od 71 milion dinara, a dodeli ugovora  je prisustvovao predsednik Privremenog organa opštine Odžaci Dušan Marijan.

Na konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, odobreno je blizu 66,65 miliona dinara za pojačano održavanje dela Železničke i ulice Ive Lole Ribara u Odžacima – prva faza.

Izgradnju i rekonstrukciju atmosferske kanalizacije u Karavukovu Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine će podržati sa nešto više od 4,7 miliona dinara, a ta sredstva odobrena su na konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda.