Pokrajinska vlada odobrila rekonstrukciju Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCV

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela rešenje kojim daje saglasnost Kliničkom centru Vojvodine za izvođenje radova na rekonstrukciji lamela B i C Klinike za ginekologiju i akušerstvo.
Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i Klinički centar Vojvodine zaključili su, 17. jula 2019. godine, ugovor o finansiranju izvođenja radova na objektu Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCV – lamela B i C, s troškovima stručnog nadzora i tehničkog prijema objekta, u iznosu od 209 miliona dinara, sa uračunatim porezom na dodatu vrednost, navodi se u saopštenju.
Prema projektnoj dokumentaciji u objektu je predviđeno formiranje dve službe u prizemlju: odeljenje konzervativne ginekologije i inflamacije – lamela C i odeljenje trijaže lamela – B. Na prvom spratu planirane su preoperativna i postoperativna ginekologija. U lameli C na drugom spratu predviđene su prostorije intenzivne nege, a u lameli B prostorije za lekare, sanitarni blok s garderobom za lekare, tehničke prostorije, prostorija za čisto, prostorija za otpad i prostorija za umrlog.
Danas je doneto i rešenje kojim se daje saglasnost Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici za radove na adaptaciji osvetljenja u prostorijama Klinike za radiološku terapiju, Klinike za internu onkologiju, Sterilnog bloka i Nesterilnog bloka. Vrednost radova je 5,9 miliona dinara, od čega je iznos od 3,9 miliona dinara obezbedio Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, dok ostatak finansira Institut.
Na sednici je doneto i rešenje da se Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici usmeri 7,5 miliona dinara za finansirenje zamene ograde oko kruga Centra.
Foto: Syda Productions/shutterstock.com
Preuzeto: eKapija