Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

POKRET NAŠI – Tražimo zabranu festivala Mirdita!

Zabranjeno

Konzervativni pokret Naši apeluje na državne nadležne organe da zabrane politički projekat festivala „Mirdita, dobar dan!“ koji je najavljen u Beogradu od 27. do 29. juna.
Reč je o političkom projektu promocije nezavisnog Kosova pod maskom „kulturnog dešavanja“, a o tome svedoči jasno činjenica što su organizatori ovog festivala politički aktivne nevladine organizacije koje su bile najglasnije u promociji ideje „priznavanja realnosti“ na Kosovu, odnosno, prihvatanja političkog nasilja i nezavisnosti Kosova.

Pored domaćih organizacija poput Inicijative mladih za ljudska prava finansiranih od strane Rokfeler fondacije i Soroš Fondacije i drugih zapadnih fondacija koje promovišu nezavisno Kosovo, tu su i šiptarske organizacije koje finansira lažna država Kosovo.

Festival organizuju: Građanske inicijative, Centar za praktičnu politiku i Integra iz Prištine, uz podršku forum, ZFD za Zapadni Balkan i Fonda za otvoreno društvo iz Prištine.

KP „Naši“ postavlja pitanje da li je moguće da u Prištini bude organizovan festival na kojem bi se promovisao suverenitet Republike Srbije i pričalo o zločinima albanskih terorista iz UČK nad srpskim narodom?

Info tim

KPN

Tagovi:
Pročitajte još: