Poletarci nagrađeni za likovne radove

Na ovogodišnjoj Međunarodnoj dečjoj izložbi lepih umetnosti “Lidice 2017″, među nagrađenom decom je i polaznik PU “Poletarac” iz Odžaka David Čanak.

U ambasadi Republike Češke u Beogradu 20. novembra organizovan je prijem za mlade umetnike i umetnice koji su uzeli učešće na ovoj međunarodnoj izložbi. Nagrađenoj deci diplome i poklone uručila je ambasadorka Ivana Hlaslova.

Sa nagrađenim detetom iz PU “Poletarac” dodeli nagrada je prisustvovala direktorica ustanove Jelena Selak i vaspitačica Tanja Miletić.

Nakon uručenja diploma deca su imala prilike da pogledaju češki animirani film sa srpskim prevodom pod nazivom “Čarapokradica”.

Tema ovogodišnjeg konkursa je bilo” Putovanje”. Pristiglo je oko 25000 radova, oko 800 iz Srbije i od tih 800, samo je 21 nagrađen. Učestvovala su deca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Poletarci na dodeli nagrada Forma ideale

Kompanija “Forma ideale” raspisuje svake godine likovni konkurs “Nacrtaj, oboji i osvoji” za prvake i predškolce. Tema ovogodišnjeg konkursa bila je “Moja omiljena soba”. Na ovom konkursu učestvovala su i deca iz PU “Poletarac” u Odžacima.

Dodela nagrada bila je 11. novembra u salonu “Forma ideale” u “Ekstra centru” na Novom Beogradu. Polaznici PU “Poletarac” dobili su dve treće nagrade: Helena Zlatanović iz Karavukova, vaspitačice Svetlane Krstić, i Nikola Veličković iz Srpskog Miletića, vaspitačice Vere Lukić. Deca su dobila vreće za spavanje, lezi beg.

Šestoro dece je osvojilo četvrtu nagradu – idealnu svesku: Sofija Breka iz Bačkog Gračaca, vaspitačice Zorice Zorić; Dina Kuruc, Jakov Đorđević, Jovana Beljanski i Danko Ilić iz Srpskog Miletića, vaspitačice Vere Lukić i Doroteja Anđelković iz objekta “Park” u Odžacima, vaspitačica Biljane Stanković i Marije Bursać.

Izvor: Radio Odžaci