Pomoćnik predsednice opštine potpisao ugovor za semafor u Odžacima

Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj dodelio je bespovratna sredstva lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine, u ukupnom iznosu od 17 miliona dinara, za razvoj saobraćaja i putne infrastrukture. Sredstva su dodeljena Sremskoj Mitrovici, Novoj Crnji, Šidu, Bačkom Petrovcu, Pećincima, Sremskim Karlovcima, Beočinu, Irigu, Odžacima, Kuli, Senti, Novom Kneževcu i Bečeju.

Opštini Odžaci su na konkursu odobrena sredstva za sufinansiranje projekta postavljanja semafora na raskrsnici ulica Železničke, Vojvode Putnika i Ive Lole Ribara u Odžacima.

Vrednost investicije je 7,2 miliona dinara, a Sekretarijat je odobrio 3 miliona dinara. Pomoćnik predsednice opštine, Milorad Stanišić, kaže da će preostalih 4,2 miliona dinara obezbediti lokalna samouprava iz budžetskog Fonda za bezbednost saobraćaja.

Stanišić je u ime opštine Odžaci prisustvovao uručenju ugovora koje je održano juče u Pokrajinskoj vladi.

– Na pomenutoj raskrsnici trenutno postoje sferna ogledala. Želim ovom prilikom da kažem da tehnički nije bilo izvodljivo postaviti i raditi kružni tok, zato što je raskrsnica malog prečnika i jedino se mogao postaviti semafor, što ćemo i uraditi u narednom periodu. Naša je obaveza prema Pokrajinskom sekretarijatu da sredstva opravdamo do 1. avgusta sledeće godine. Naredna faza je raspisivanje javne nabavke u toku decembra i već sa prvim lepim danima naredne godine će se krenuti sa radovima i postavljanjem semafora – ističe pomoćnik predsednice opštine.

Prema njegovim rečima, istovremeno sa radovima na pomenutom semaforu krenuće i druga faza rekonstrukcije ulica Železničke i Ive Lole Ribara, tako da bi u narednoj godini trebalo da se dobije kompletno rekonstruisana ulica od pružnog prelaza prema Bačkom Gračacu do Pošte u Odžacima.

Izvor: Radio Odžaci