fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Posetioce Trećeg somborskog filmskog festivala očekuje još iznenađenja

U sredu 14. jula, kao i u četvrtak 15. jula u 11 sati, biće organizovan prateći program Trećeg filmskog festivala u Somboru. Simbolično nazvan “Espreso u 11” predstavlja prateći program kolažnog tipa i nastavak programa koji je prvi put organizovan na Drugom somborskom filmskom festivalu 2019. godine. Zamišljen je kao kontakt program sa gostima festival, sa aktuelnim filmskim temama i temama koje imaju veze sa Somborskim filmskim festivalom. Ove godine su u fokusu filmsko izdavaštvo Filmskog centra Srbije i Niškog kulturnog centra.

Ustanova Niški kulturni centar predstaviće najnovije brojeve filmskog časopisa “Filaž” koji je uz beogradsku “Kinoteku” jedini filmski časopis u Srbiji koji još uvek izlazi u štampanom obliku. Biće predstavljene i knjige niškog filmskog kritičara i teoretičara filma, Branislava Miltojevića – “Filmovi bez filma” (u izdanju NKC-a) i filmskog autora i producenta iz Beograda, Miroslava Bate Petrovića, svojevremeno dobitnika Nagrade za životno delo Martovskog festivala – “Kinematografija štapa i kanapa” (takođe u izdanju NKC-a u okviru biblioteke “Eldorado” koju uređuje Zoran Ćirić- Magični Ćira).

Filmski centar Srbije promoviše svoje novo, kapitalno izdanje – Robert Meki: PRIČA – Sadržaj- struktura, stil i principi pisanja scenarija. O knjizi će govoriti Gordan Matić, direktor Filmskog centra Srbije.

Tagovi:
Pročitajte još: