Sastojci:
- 2 komada skuše
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 jabuke
- 1 kašika senfa
- 1 kašika soka od limuna
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- morska so po ukusu
- sveže mleveni crni biber po ukusu
Priprema:
Sitno naseckajte luk, a jabuke oljuštite i isecite na kockice.
Skušu operite, očistite i dobro osušite papirnim ubrusom spolja i iznutra. Posolite i pobiberite, premažite maslinovim uljem i stavite je da se peče u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta.
U međuvremenu, zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju i propržite luk dok ne postane zlatast i blago karamelizovan. Dodajte kockice jabuka i dinstajte 4-5 minuta uz povremeno mešanje. Sklonite tiganj sa šporeta, umešajte senf, pospite solju i biberom, i dodajte sok od limuna. Sve dobro promešajte. Kada je riba pečena, skinite kožu, pažljivo odvojite filete i uklonite kosti.
Servirajte skušu preko dinstanih jabuka i luka. Po želji, dodajte kriške limuna za dodatnu svežinu.
Prijatno!