Posna skuša sa jabukama

Pečena skuša sa magnezijumom

Sastojci: 

  • 2 komada skuše
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 jabuke
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika soka od limuna
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • morska so  po ukusu
  • sveže mleveni crni biber po ukusu

Priprema:

Sitno naseckajte luk, a jabuke oljuštite i isecite na kockice. 

Skušu operite, očistite i dobro osušite papirnim ubrusom spolja i iznutra. Posolite i pobiberite, premažite maslinovim uljem i stavite je da se peče u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta.

U međuvremenu, zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju i propržite luk dok ne postane zlatast i blago karamelizovan. Dodajte kockice jabuka i dinstajte 4-5 minuta uz povremeno mešanje. Sklonite tiganj sa šporeta, umešajte senf, pospite solju i biberom, i dodajte sok od limuna. Sve dobro promešajte. Kada je riba pečena, skinite kožu, pažljivo odvojite filete i uklonite kosti.

Servirajte skušu preko dinstanih jabuka i luka. Po želji, dodajte kriške limuna za dodatnu svežinu.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: