Posne bobice sa rumom

Posne bobice sa rumom

Sastojci:

  • 250 g  margarina
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g mlevenog  keksa
  • 100 g oraha
  • 2,5 kašike ruma
  • 100 g pečenih lešnika
  • 100 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Umutite margarin i šećer u prahu dok ne dobijete penastu smesu. Dodajte mleveni keks, mlevene orahe i dve kašike ruma u umućenu smesu. Sve dobro sjedinite dok ne dobijete homogenu masu. Od pripremljene mase formirajte male kuglice, a u svaku stavite prženi lešnik. 

Rastopite čokoladu za kuvanje. Svaku bombicu umočite u rastopljenu čokoladu, osiguravajući da je svaka potpuno prekrivena čokoladnim omotačem. Postavite ih na papir za pečenje da se stegnu. Kada se čokolada stegne, prenesite bombice u papirne korpice. Ovo će ne samo dodati dekorativni dodir već i olakšati serviranje.

Ostavite bombice da se potpuno ohlade u frižideru pre nego što ih poslužite. 

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: