Posni paprikaš od svežih pečuraka

Posni paprikas

Sastojci:

  • 1/2 kg pečuraka
  • 60-80 g ulja
  • 1 veća glavica crnog luka
  • So
  • Aleva paprika
  • Malo brašna
  • Beli biber

Priprema:

Očistite 1/2 kg pečuraka, oljuštite ih i iseckajte ih na tanke listove.

U šerpi, zagrejte 60-80 g ulja na srednjoj vatri. Kada se ulje zagreje, dodajte sitno seckanu glavicu crnog luka. Pržite luk dok ne postane staklast i blago zlatno smeđ. Dodajte iseckane pečurke u šerpu i promešajte ih sa lukom. Posolite pečurke po ukusu i dodajte malo alevu papriku za ukus.

Lagano pospite pečurke sa malo brašna i dobro promešajte kako bi se brašno ravnomerno rasporedilo po povrću.

Nalijte malo vode preko pečuraka, samo toliko da prekrije povrće i stvori lagani sos. Dodajte beli biber po ukusu. Smanjite vatru na nisku temperaturu i krčkajte paprikaš od pečuraka oko 15-20 minuta ili dok pečurke ne postanu mekane, a sos se zgusne.

Kada je gotov, posni paprikaš od svežih pečuraka treba da ima blagi sos, ali ne sme biti previše čorbast.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: