Posni „sunđer kolač“

Posni Sunđer kolač

Sastojci:

  • 3 čaše brašna
  • 2 čaša šećera
  • ½ čaše ulja
  • 2 čaše mlevenih oraha
  • 10 g praška za pecivo
  • 100 g suvog grožđa
  • 10 g vanilin šećera
  • 500 ml gazirane vode
  • korica pomorandže

Priprema:

U posudu sipati gaziranu vodu, dodati šećer i sve dobro pomešati kako bi se šećer počeo otapati. Zatim, odmeriti potrebnu količinu brašna i dodati u smesu. Nakon toga, odmeriti orahe i dodati ih zajedno sa suvim grožđem. U smesu ubaciti i prašak za pecivo, narendanu koricu pomorandže, kao i vanilin šećer. Sve zajedno temeljno pomešati da se sastojci ujednače, pa na kraju sipati ulje i ponovo sjediniti smesu dok ne postane homogena.

Uključiti rernu i zagrejati je na 180 stepeni. Pripremiti pleh dimenzija 33×23 cm ili sličnih, premazati uljem i posuti brašnom. Brašno treba ravnomerno rasporediti po plehu, dok višak brašna odstranite. Pripremljenu smesu za kolač istresti u pleh, poravnajte je lopaticom ili kašikom, i staviti u rernu da se peče.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 40 minuta. Pečeni kolač ostaviti da se potpuno ohladi, posuti šećerom u prahu, iseckati na kocke i poslužiti.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: