Postani naš fotoreporter!

Za najbolju fotografiju sledi nagrada

Naš portal, ovog meseca, odlučio je da nagradi najbolje fotografije nastale na teritoriji Zapadnobačkog okruga. Namera organizatora je da podstakne građane, da istražuju i fotografišu gradske ulice, trgove, parkove, mostove, građevine, spomenike kulture, ljude, događaje, kao i mesta seoskih okupljanja, prirodu, životinje i detalje. Dakle, da prikažu sve ono što simbolizuje i predstavlja naš okrug. Takođe, ovo je prilika da svi oni koji vole da fotografišu, dobiju šansu da se izraze na umetnički način, te da za to budu i nagrađeni.

Konkurs je otvoren za sve fotografije koje ne smeju biti starije od dve godine, a jedan učesnik može poslati najviše pet fotografija.

Najbolja fotografija biće nagrađena, a one koje su najbolje ocenjene, biće štampane na našem Kalendaru za 2020. godinu.

Da biste učestvovali na konkursu, potrebno je da pošaljete fotografiju na email adresu fotokonkurs@025.rs do ponoći u sredu, 23. oktobra. Nakon toga, sve poslate fotografije, biće objavljene u isto vreme, 24. oktobra na našem portalu, gde će se narednih 7 dana, do 31 oktobra, vršiti glasanje za najbolju fotografiju. Da biste glasali, potrebno je da lajkujete našu fb stranicu https://web.facebook.com/infoportal025/ , a zatim, putem ponuđenog linka, ili direktno na našem portalu, izvršite glasanje za najbolju fotografiju.  Najveći broj osvojenih lajkova, odrediće pobednika konkursa, koji će dobiti simboličnu novčanu nagradu.

Osim fotografije potrebni su nam i sledeći podaci – ime i prezime autora, kontakt telefon, adresa i mesto u kojem živi, kao i mesto gde je fotografija nastala.

Svaki učesnik, učešćem,  potvrđuje da je upoznat sa pravilima nagradnog konkursa i saglasan je sa pravilima i uslovima učešća u nagradnom konkursu.

Organizator će najkasnije u roku od 3 dana od objavljivanja pobednika, nagrađenog obavestiti privatnom porukom na broj telefona koji sa ostalim podacima pošalje.

U slučaju da nagrađeni organizatoru ne pošalje potrebne podatke, gubi pravo na nagradu, a nagrada se dodeljuje sledećem koji je osvojio najveći broj lajkova.

U slučaju navođenja nepotpunih, nepravilnih ili neistinitih podataka, organizator može da odbije dodelu nagrade.

Organizator ne snosi odgovornost zbog kašnjenja prouzrokovanih smetnjama u funkcionisanju Instagram i Facebook društvenih mreža, odnosno ako one nisu dostupne. Povremeno može da se dogodi da se usluga ne može koristiti iz razloga koji ne zavise od Organizatora. Prihvatanjem uslova Učesnik je upoznat da sadržaj, mogućnost, brzina prenosa poruka, podataka i odgovora zavise od tehničkih mogućnosti provajdera i time na ove elemente može nepovoljno uticati opterećenost mreže i drugi faktori, koji su izvan kontrole Organizatora, kao što su (ne i isključivo) zagušenost mreže, pokrivenost, greške u konekciji kao i održavanje bezbedne konekcije na mreži.

Fotografije koje učesnici šalju moraju biti autorske, odnosno oni moraju biti autori te fotografije. Onaj ko postavlja fotografije na konkurs, mora imati neotuđiva autorska prava na tu fotografiju koja su definisana važećim zakonima o autorskim pravima. Strogo je zabranjeno kopiranje takvog sadržaja bez dozvole autora. Organizator se odriče odgovornosti u slučaju povrede ovog prava od strane trećeg lica. Ukoliko Organizator posumnja da neko postavlja fotografiju na koju nema pravo, može zatražiti dodatni dokaz o autorstvu ili bez daljeg objašnjenja obrisati taj rad iz konkurencije. Učesnik mora biti spreman da na zahtev Organizatora dostavi fotografiju visoke rezolucije ili izvorni fajl.

Učešćem u ovom konkursu, autor fotografije saglasan je sa tim da i nakon konkursa, Organizator konkursa ima prava da koristi poslati materijal u različite svrhe, u neograničenom periodu i bez traženja saglasnosti autora.

Organizator će nastojati da navede ime autora, ali ne odgovara ukoliko to uredništvo drugog medija ne učini. Pri ovakvom korišćenju, Organizator se oslobađa od bilo kakvih potraživanja od strane Autora fotografija na konkursu.

Učešćem potvrđujete sledeću izjavu:

Isključivi sam nosilac svih autorskih prava na autorskim delima koje sam prijavio/la radi učešća na Konkursu, ali su ista oslobođena od svih prava, pretenzija i potraživanja.

Saglasan sam da se sva autorska prava koja su sadržana u poslatom materijalu, podnetom Organizatoru tokom trajanja Konkursa on-line ili na bilo koji drugi način, prenesu na Organizatora i ovim putem prenosim na Organizatora sva ta prava.

Ukoliko postavite vašu fotografiju u foto konkurs, prihvatili ste uslove navedene u prethodnim stavkama.

Pozovite vase prijatelje da glasaju za vas i potražite vaše slike na našem portalu!