Postavljen semafor u naseljenom mestu Telečka

Antonio Ratković zamenik gradonačelnice Sombora danas je u pratnji Miroslava Kovačića, člana gradskog veća zaduženog za komunalnu oblast, direktora JKP „Prostor“ Gorana Nonkovića“ i članova Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora, svečano pustio u rad novopostavljeni semafor u mesnoj zajednici Telečka.

Semafor u naseljenom mestu Telečka postavljen je prema projektu Saobraćaja i saobraćajne signalizacije na pešačkom prelazu na državnom putu II a reda, broj 106, u ulici Kiš Ferenca kod OŠ.

Po rečima predsednika Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora, Antonija Ratkovića, cilj postavljanja ovog semafora je da se pešački prelaz u potpunosti funkcionalno opremi svetlosnom signalizacijom, pešačkim tasterima (pešačkim detektorima) i time omogući bezbedan prelaz pešaka preko ulice. Pored postavljanja semafora urađeno je i obeležavanje pešačkog prelaza i zaustavne linije:

„Nakon inicijative meštana Telečke, pri dolasku i gradonačelnice i Saveta za bezbednost saobraćaja,  uspeli smo da nakon tri godine realizujemo ovaj projekat, s obzirom na teškoće pri usaglašavanju nadležnosti i danas ga zvanično i puštamo u rad. Kao što sam napomenuo, pri obilasku svih naseljenih mesta meštani Telečke su ovaj problem delegirali kao jedan od najvećih, s obzirom da se dve škole nalaze na dve različite lokacije i da deca često prelaze na ovom putu koji je inače državni.

Savet za bezbednost saobraćaja će i dalje nastaviti da projektuje zone škola i očekujemo da u narednom periodu uradimo i Bezdan i Riđicu i Stanišić, a gledaćemo da u budućnosti svako naseljeno mesto ima uređenu zonu škole, jer je bezbednost naših najmlađih učesnika u saobraćaju prioritet Saveta“ istakao je Ratković.

Izvođač radova je “Signal” d.o.o. iz Sombora, dok je investitor radova čija  ukupna vrednost iznosi 2.418.250,00 dinara Grad Sombor.