Sastojci:
- 2 filea pilećih grudi
- 3 šolje bundeve, isečene na kockice
- 5 supenih kašika maslinovog ulja (visokog kvaliteta)
- 4–5 supenih kašika kisele pavlake
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 zelena paprika
- 3–4 čena belog luka
- 1 kašičica suve mirođije
- 1 kašičica mlevenog bibera
- so po ukusu
- 1/4 litra vode
Priprema:
Pileće grudi isecite na zalogaje i stavite da vri u 1,3–1,4 litra posoljene vode. Kuvajte dok meso ne omekša, jer će ono činiti osnovu vaše čorbe.
U posebnom tiganju na maslinovom ulju izdinstajte sitno isečenu šargarepu, papriku, glavicu crnog luka i čenove belog luka. Dodajte so, biber i suvu mirođiju da povrće dobije bogatu aromu. Na kraju ubacite i kockice bundeve i sve zajedno kratko prodinstajte.
Dinstano povrće sa bundevom dodajte u lonac sa pilećim mesom. Kuvajte sve dok povrće i meso potpuno ne omekšaju. Zatim supu ispasirajte dok je još topla, tako da dobijete glatku i kremastu teksturu.
Servirajte je u dubokim tanjirima i obavezno dodajte kašiku kisele pavlake za još puniji i bogatiji ukus.
Prijatno!





