Potaž od bundeve

Potaz od bundeve

Sastojci: 

  • 2 filea pilećih grudi
  • 3 šolje bundeve, isečene na kockice
  • 5 supenih kašika maslinovog ulja (visokog kvaliteta)
  • 4–5 supenih kašika kisele pavlake
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 zelena paprika
  • 3–4 čena belog luka
  • 1 kašičica suve mirođije
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • so po ukusu
  • 1/4 litra vode

Priprema:

Pileće grudi isecite na zalogaje i stavite da vri u 1,3–1,4 litra posoljene vode. Kuvajte dok meso ne omekša, jer će ono činiti osnovu vaše čorbe.

U posebnom tiganju na maslinovom ulju izdinstajte sitno isečenu šargarepu, papriku, glavicu crnog luka i čenove belog luka. Dodajte so, biber i suvu mirođiju da povrće dobije bogatu aromu. Na kraju ubacite i kockice bundeve i sve zajedno kratko prodinstajte.

Dinstano povrće sa bundevom dodajte u lonac sa pilećim mesom. Kuvajte sve dok povrće i meso potpuno ne omekšaju. Zatim supu ispasirajte dok je još topla, tako da dobijete glatku i kremastu teksturu. 

Servirajte je u dubokim tanjirima i obavezno dodajte kašiku kisele pavlake za još puniji i bogatiji ukus.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: