Potpisan Ugovor o finansiranju rekonstrukcije somborskog porodilišta

Gradonačelnica Grada Sombora Dušanka Golubović, v.d. direktora Uprave za imovinu Autonomne pokrajine Vojvodine Maja Stojilković i v.d. direktora Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Dragan Rastović potpisali su danas Ugovor o finansiranju radova na rekonstrukciji objekta Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“.
Potpisivanjem ovog ugovora omogućeno je Gradu Somboru da finansira rekonstrukciju somborskog porodilišta, u kom godišnje svet ugleda preko 1000 beba.
U okviru rekonstukcije adapiraće se postojeći prostor tako da se dobije veći broj soba sa manje kreveta, a renoviraće se i toaleti i druge prostorije, kako bi se stvorili bolji uslovi za boravak porodilja i trudnica, a takođe i za rad osoblja. U planu je i jedna nova usluga – mogućnost da najbliži članovi porodice već prve dane života bebe provode zajedno sa majkom u porodilištu.
Grad Sombor je za rekonstrukciju izdvojio iznos od 10.000.000 dinara, a preko konkursa Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku za istu namenu odobrena su sredstva u iznosu od oko 11.000.000 dinara.